Este vorba despre un membru al familiei regale belgiene, care a participat la o „petrecere în izolare” în orașul spaniol Cordoba. Prințul Joachim are 28 de ani și este cel mai mic fiu al prințesei Astrid.

Petrecerea la care a participat acesta a reunit 27 de persoane și a avut loc la o reședință privată.

Prințul Joachim a început să aibă simptome chiar de a doua zi. Joi, a fost testat pentru SARS CoV-2 și rezultatul, pozitiv, a venit ulterior.

Palatul Regal a confirmat că prințul, care e al zecelea în ordinea succesiunii la tron, a fost în Spania pe 24 mai, „într-o deplasare profesională, în cadrul unui stagiu pe care îl face la o firmă. La 26 mai a luat parte la o reuniune famililă”, a precizat familia regală din Belgia.

Guvernul din Andaluzia a cerut autorităților locale să deschidă o anchetă. În așteptarea rezultatelor, toți participanții la petrecere au fost plasați în carantină și ar putea fi amendați. Legea pentru protecția datelor a împiedicat autoritățile să le dezvăluie identitatea.

Presa se întreabă cum a putut călători fără restricții o persoană din Belgia până la Cordoba și reamintește că nu este voie ca la reuniunile private de la domiciliu să participe atât de multe persoane.

Vezi și Viața bate filmul! Celebra actriță din „Contagion”, Marion Cotillard, infectată cu coronavirus

Citește și: