Această amendă a fost impusă „pentru încălcarea izolării, ceea ce de altfel el a recunoscut, ea i-a fost notificată şi i s-au cerut 10.400 de euro”, a declarat un funcţionar al subprefecturii din Cordoba, în sudul Spaniei, conform Agerpres.

Prinţul Joachim al Belgiei a recunoscut că a încălcat restricţiile în timpul unei călătorii în oraşul andaluz la sfârşitul lui mai, după ce site-ul de ştiri spaniol El Confidencial a dezvăluit informaţia.

Publicaţia a publicat un raport al autorităţii de sănătate regional, care semnala subprefecturii „o persoană care a călătorit din Belgia” şi „s-a întâlnit pe 26 mai cu prieteni şi apropiaţi într-o reşedinţă din Cordoba, în total 27 de persoane”, în contextul în care în regiune nu erau autorizate decât reuniunile de până la 15 persoane.

La două zile după această reuniune, persoana în cauză a fost testată pozitiv pentru noul coronavirus, se arată în raport.

Prinţul „are la dispoziţie 15 zile pentru a contesta amenda”, a precizat subprefectura.

Spania a început în luna mai ieşirea treptată din izolare, care urmează să se încheie la sfârşitul lui iunie. Spania este printre ţările în care pandemia a făcut cele mai multe victime în lume, cu peste 27.000 de morţi.

Vezi și Încă o față regală s-a infectat cu coronavirus. A participat la o petrecere peste graniță și ar putea fi amendat

Citește și: