Incidentul a avut loc după ce cuplul a participat la New York, la ceremonia de decernare a premiilor Ms.Foundation for Women, o organizaţie pentru femei, unde Meghan a fost onorată pentru activitatea sa, relatează News.ro. Imaginile apărute pe reţelele sociale i-au arătat pe Harry, Meghan şi pe mama ei, Doria Ragland, într-un taxi.


„Noaptea trecută, ducele şi ducesa de Sussex şi doamna Ragland au fost implicaţi într-o urmărire cu maşini aproape catastrofală, din partea unui cerc de paparazzi extrem de agresivi”, a declarat purtătorul de cuvânt al prinţului, într-un comunicat citat de Reuters.

„Această urmărire necruţătoare, care a durat peste două ore, a dus la multiple cvasi-coliziuni în care au fost implicaţi alţi şoferi de pe şosea, pietoni şi doi ofiţeri ai NYPD (Departamentul de Poliţie din New York)”, susţine reprezentantul prinţului Harry.

Harry şi Meghan au renunţat la rolurile lor regale în 2020 şi s-au mutat în Statele Unite, parţial din cauza a ceea ce au descris ca fiind o hărţuire intensă din partea presei.

  

În mai multe ocazii, prinţul a vorbit despre furia sa cu privire la intruziunea presei în viaţa privată, considerând că presa este vinovată de moartea mamei sale, prinţesa Diana, care a murit într-un accident de maşină, în 1997, la Paris, când limuzina ei a încercat să se îndepărteze cu viteză de paparazzii care o urmăreau.

Meghan şi Harry au avut marţi, la New York, prima lor apariţie publică împreună de la încoronarea Regelui Charles, ceremonie de la care Meghan a lipsit, iar prinţul Harry a plecat la scurt timp după încheierea festivităţilor. 

Poliţia din New York spune că nu au existat coliziuni, răniţi sau arestări în presupusa urmărire a prinţului Harry de către paparazzi

Departamentul de Poliţie din New York (NYPD) confirmă doar parţial informaţiile transmise de purtătorul de cuvânt al prinţului Harry.

„Poliţia din New York a asistat echipa de securitate privată care îi protejează pe Ducele şi Ducesa de Sussex. Erau numeroşi fotografi care au făcut ca transportul lor să fie dificil. Ducele şi ducesa de Sussex au ajuns la destinaţie şi nu au fost raportate coliziuni, somaţii, răniri sau arestări în acest sens” – a transmis NYPD într-un comunicat citat de BBC.

La rândul său, Sky News scrie că doi oficiali ai poliţiei din New York au spus că incidentul nu a fost de gravitatea descrisă de purtătorul de cuvânt al cuplului. Sursele au spus că nu cred că urmărirea a fost „aproape catastrofală” şi au descris doar o „scenă puţin haotică”.

Citește și: Prințul Harry povestește cum a fost bătut de fratele lui, William: „M-a trântit la podea, am aterizat pe castronul câinelui”. Altercația ar fi pornit de la Meghan

Citește și: O nouă gafă majoră a Ducilor de Sussex. Harry și Meghan Markle și-au angajat bodyguard un fost polițist care aproape și-a ucis soția