De când au ajuns la Londra, pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, Prințul Harry și Meghan, ducesa de Sussex, nu contenesc să se țină de mână atunci când apar în public. Au făcut-o și sâmbăta trecută, când au ieșit alături de Kate și de William în fața Castelul Windsor, pentru a le mulțumi celor care i-au adus un omagiu suveranei, dar și cu alte ocazii. Miercuri, la slujba de la Westminster Hall, gestul lor de afecțiune și de susținere nu a fost însă foarte bine primit de public. În timpul slujbei, dar și la ieșirea din catedrală, ducii de Sussex s-au ținut de mână, spre deosebire de Kate, William, Charles și Camilla.

The Coffin of Queen Elizabeth IISeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Prințul Harry și soția sa, Meghan, criticați că s-au ținut de mână la slujba reginei

Mulți britanici și nu numai au salutat gestul lor, în discuții pe Twitter, și faptul că își arată public afecțiunea, în aceste zile de doliu. „Meghan și Harry au o legătură atât de specială și incredibilă, pe care nimeni nu le-o poate lua vreodată”, a exclamat un internaut, potrivit publicației PageSix.

Un altul a numit-o pe fosta actriță din „Suits” o „soție care își sprijină soțul în aceste clipe dureroase”. „Meghan și Harry se iubesc. Nu există niciun motiv pentru care ar trebui să fie nevoiți să ascundă asta vreodată!”, au mai scris și alți utilizatori ai platformei Twitter.

Există însă și o altă tabără, destul de numeroasă, care îi critică pe Harry și pe Meghan pentru gestul lor. „Fac parte din cortegiul funerar. Este prea mult pentru ei să meargă în rând cu ceilalți? Chiar și calul ar putea rămâne în poziția lui timp de peste 20 de minute de mers pe jos. Iar Meghan și Harry nu au putut păstra rândul nici măcar până la ușă”, mai notează PageSix.

  

Un alt internaut scrie peiorativ despre Meghan Markle: „Văd că Meghan tot nu a putut să se descurce, pe parcursul întregii slujbe, fără să se țină de Harry”.

„Chiar nu-și pot ține mâinile pe lângă corp timp de două secunde pentru a o plânge pe regină (de parcă Meghan ar fi făcut-o). Dar nu e de mirare, deoarece ei nu reușesc niciodată să respecte protocolul regal și nici pe regină”, mai scrie un utilizator, citat de data aceasta de Insider. Pe de altă parte, jurnaliștii explică acest gest ca fiind un mesaj de delimitare, de poziționare a cuplului față de restul familiei. Mâinile unite înseamnă „împreună”, iar Meghan și Harry vor să transmită că familia lor e unită, iar dragostea lor de nezdruncinat.

Harry și Meghan s-au obișnuit, însă, să facă valuri. La aproape doi ani de la nuntă, cuplul a anunțat că renunță la rangul de membri „seniori” ai familiei regale. Cei doi, care locuiesc acum în Montecito, California, cu fiul Archie (3 ani) și fiica Lilibet (1 an), au renunțat oficial la îndatoririle regale în februarie 2021. O lună mai târziu, intervievați de Oprah Winfrey, ei au făcut declarații care au zdruncinat liniștea la Casa Regală. Meghan a povestit că a avut gânduri suicidale, dar și că un membru al familiei, de la Palat, și-ar fi exprimat îngrijorarea cu privire la culoarea pielii lui Archie.

Citește și: Gestul suprem făcut de Kate Middleton la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Ea și cumnata Meghan s-au întrecut în mesaje cu impact emoțional

Citește și: Kate Middleton a dezvăluit cuvintele emoționante pe care i le-a spus fiul cel mic, Prințul Louis, după moartea Reginei, străbunica lui