Într-o vreme în care, cel puțin în Marea Britanie, oamenii se infectau cu sutele zilnic, regina Elisabeta avea întâlniri peste întâlniri, la care nu purta mănuși și nici nu respecta distanța recomandată, iar prințul Charles nu se sfia să dea mâna cu alți oficiali. Într-un final, ambii au anunțat că renunță la întâlnirile programate.

Există însă doi membri ai familiei regale care au luat foarte în serios amenințarea Covid-19. Este vorba despre prințul Harry și soția sa, Meghan Markle. Imediat după vizita în Marea Britanie, cei doi au intrat în auto-izolare. Au comunicat personalului lor – cel care se ocupă cu cumpărăturile, de exemplu – să respecte cu strictețe un protocol, care include chiar și purtarea de mănuși din latex tot timpul.

Meghan Markle s-a ocupat personal de redactarea unui set de reguli pentru această perioadă, pe care l-a înmânat personalului cu care intră în contact familia. Mai mult, a limitat contactul familiei la doar câteva persoane.

Între timp, cei doi sunt izolați în vila lor din Vancouver. Prințul Harry este extrem de îngrijorat mai ales pentru regină și pentru tatăl său, prințul Charles, mai cu seamă că aceștia au avut multe întâlniri și niciunul nu mai e tânăr. Chiar Meghan Markle le-a spus asta cunoscuților, a dezvăluit o sursă.

Cei doi sunt însă fericiți că au apucat să petreacă în compania familiei câteva zile, înainte ca virusul să se instaleze să să facă ravagii în regat.

Prințul Harry vorbește regulat cu tatăl și bunica sa, la telefon, și i-a rugat să-și ia mai multe precauții și să rămână în siguranță.

Cei doi nu și-au limitat activitatea în această perioadă și oferă sprijin online celor care sunt cel mai vulnerabili. Meghan lucrează îndeaproape cu mamele care se luptă cu depresia postpartrum.

Deviza lui Meghan, în această perioadă, este că panica nu va aduce nimic bun. Ea e de părere că această perioadă este una mai ales de stres mental. Face tot posibilul să rămână pozitivă, pentru că nu vrea ca Archie să simtă stres sau tensiune.

Vezi și În plină pandemie de coronavirus, prințul Charles a făcut un gest necugetat

Citește și: