Deși cei doi au anunțat că își vor împărți viața între Marea Britanie și Canada, au apărut primele dovezi că, în realitate, cel puțin Meghan Markle nu are nicio intenție de a se întoarce în regat.

Presa britanică scrie că angajații de la Frogmore Cottage, reședința ducilor de Sussex, au fost puși pe liber.

Cel puțin doi angajați permanenți – un manager și o menajeră – au fost anunțați că nu mai e nevoie de serviciile lor, aceștia întorcându-se pe domeniul reginei, unde le vor fi atribuite alte îndatoriri.

Alții, care erau chemați atunci când era nevoie, dar totuși în mod constant, au fost anunțați că nu mai e nevoie de serviciile lor.

Dacă cuplul avea de gând să-și împartă existența între Canada și Marea Britanie, o astfel de mutare nu avea sens. Tocmai de aceea, sursele spun că lucrurile nu vor sta așa și că America de Nord va deveni casa ducilor de Sussex.

Avantaje pentru Canada după mutarea ducilor de Sussex

Dacă această speculație se va dovedi reală, iar Harry și Meghan vor trăi în Canada, atunci mutarea lor ar urma să mărească valoarea brandului Canadei în străinătate şi să aducă beneficii turismului.

Regalitatea este o afacere importantă în străinătate. Se estimează că monarhia britanică a contribuit cu 1,77 de miliarde de lire sterline (2,31 miliarde dolari) pe an la economia britanică, conform unui raport recent.

Această contribuţie provine din active intangibile, cum ar fi contribuţia la branduri cu  garanţie regală, vizite turistice la obiective precum Buckingham Palace şi impactul serviciului lor ca ambasadori de marcă în comerţ.

Orice contribuţie economică va depinde de modul în care noii imigranţi în Canada se vor poziţiona faţă de noua lor casă. ”Dacă vor începe să aprecieze branduri canadiene şi identitatea canadiană, atunci vom observa să sectoarele economice respective, turismul şi altele, vor începe să crească”, expliă un expert.

Cuplul, care şi-a anunţat decizia de a se retrage la scrut timp după ce a petrecut vacanţa de Crăciun în provoncia canadiană Columbia Britanică, a promovat brandul Sussex Royal.

Familia regală britanică este în general populară în Canada, fostă colonie britanică unde şef de stat este regina Elisabeta a II-a.

”Pe măsură ce vor începe să participe la evenimente publice şi să îşi confirme planurile de a sta în Canada, sunt sigur să vom vedea un interes crescut, ceea ce va creşte numărul vizitatorilor în Columbia Britanică”, e opinia unui alt specialist canadian.

Vezi și Lovitură de teatru! Ce cred cu adevărat canadienii despre prințul Harry și Meghan Markle. Nici nu vor să audă despre planurile lor

Citește și: