S-au mutat recent în SUA, însă nu au de gând să privească nepăsători la suferința celor din jur. Deși COVID-19 face ravagii în SUA unde numărul morților crește alarmant de la o zi la alta, prințul Harry și Meghan au sărit în ajutorul oamenilor care suferă de boli cronice și care par a fi cei mai vulnerabilu în fața acestui virus.

Meghan și Harry s-au alăturat organizației nonprofit Project Angel Food, care prepară și livrează mâncare pentru bolnavii cronici din Los Angeles – persoane dependente de dietele prescrise de medici și care nu pot ieși din casă pentru a-și procura mâncare. Richard Ayoub, cel care conduce ONG-ul, a declarat pentru CNN că ducii au livrat mâncare în două rânduri, săptămâna trecută, către bolnavii ajutați de Project Angel Food, inclusiv în duminica Paștelui catolic.

Numărul celor care au nevoie de ajutor a crescut de când s-a impus carantina, iar noi aveam mare nevoie de ajutor cu livrarea. Noroc cu Meghan și Harry. Au acoperit cam 30% din livrări, în două zile. Lumea nu i-a recunoscut, nu, pentru că sunt îmbrăcați normal și poartă mănuși și măști.

Richard Ayoub: Project Angel Food e prima organizație caritabilă pe care ducii au susținut-o de când au ieșit oficial din familia regală, pe 31 martie, și au scăpat de obligațiile impuse de monarhie. În curând, se așteaptă ca Meghan și Harry să acționeze sub umbrela noii fundații pe care au anunțat că o înființează, Archewell, după ce regina le-a interzis să folosească titulatura Sussex Royal, sub care își conduceau înainte operele de caritate. În Los Angeles, unde s-au mutat ducii după ”Megxit”, sunt peste 11.000 de bolnavi de COVID și s-au înregistrat peste 450  de decese. La nivel național, în SUA sunt aproape 800.000 de bolnavi și peste 40.000 de decese.