Ducii de Cambridge au realizat un documentar special de Crăciun pentru BBC, intitulat „A Berry Royal Christmas“, undei cei doi au gătit împreună  alături de cunoscuta vedetă de televiziune britanică şi chef Mary Berry. Kate și William au vorbit despre munca lor de caritate şi au afişat o atitudine caldă şi jovială. Mai mult, Kate Middleton a dat detalii despre cei trei copii ai lor și a dezvăluit chiar şi unul dintre primele cuvinte spuse de prinţul Louis, mezinul familiei.

Kat si williamSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

„Unul dintre primele cuvinte spuse de Louis a fost «Mary», pentru că la înălţimea sa sunt aranjate toate cărţile mele de gătit. Şi copiii sunt fascinaţi de feţe, iar faţa ta se găseşte pe toate cărţile de reţete şi el spune «Ea e Mary Berry». Aşadar el sigur te-ar recunoaşte dacă te-ar vedea astăzi“, a mărturisit amuzată Kate.

Potrivit Daily Mail, în urma difuzării programului, britanicii nu s-au abţinut în a compara documentarul în care protagonişti sunt William şi Kate cu cel realizat de ITV, în care apar prinţul Harry şi Meghan Markle, în cadrul căruia amândoi se plâng de presiunea mediatică şi că există tensiuni în familia regală, în special între frați.

Britanicii îi laudă pe William şi Kate deschiderea faţă de public, dar mai ales pentru căldura cu care interacţionează cu cei din jurul lor.

„Aşa faci un documentar regal: plin de căldură, bucurie, iubire, muncă în echipă şi nimic altceva decât respect faţă de proiectele de caritate şi oameni“,   „Aşa ne place să vedem familia regală britanică. Fără să fie întrebaţi dacă sunt «OK» şi cum reuşesc să se dea jos din pat dimineaţa“, a scris altă persoană. „Ce contrast minunat între cele două documentare regale, pe care le-am văzut în acest an“, „Familia Cambridge este exact aşa cum ne aşteptăm să fie o familie regală. Sper ca Harry să fie ruşinat acum de stupiditatea declaraţiilor şi plângerilor lui“, au fost câteva dintre comentariile fanilor.

Prinţul Harry şi soţia lui, ducesa Meghan Markle, au decis să facă mai multe dezvăluiri într-un documentar difuzat de ITV. Ei au povestit că sunt victime ale unei campanii a tabloidelor, că intimitatea le este pusă în pericol şi că Harry „abia“ dacă are o relaţie cu fratele lui, prinţul William. Această ultimă afirmaţie este una care a deranjat-o şi pe regina Elisabeta a II-a, bunica lor, potrivit mai multor publicaţii britanice care citează surse oficiale de la Buckingham. Ducii de Sussex au încălcat o regulă nescrisă,  aceea de a nu discuta chestiuni private în afara palatului.