Într-un comunicat publicat marţi pe site-ul oficial al ducelui şi ducesei de Sussex, prinţul Harry a declarat că el şi soţia sa iau măsuri legale ca răspuns la luni de „hărţuiri” venite din partea unor anumite publicaţii britanice.

Schillings, firma de avocatură care o reprezintă pe Meghan Markle, a descris publicarea scrisorii ducesei ca făcând parte dintr-o campanie a acestui grup media de a publica poveşti false şi deliberat jignitoare despre ea, precum şi despre soţul ei.

Prinţul Harry a spus că soţia sa a fost denigrată „aproape zilnic în ultimele nouă luni” de o anumită parte a presei, care a inventat „minciună după minciună despre ea pur şi simplu pentru că ea nu a fost vizibilă în momentul în care a părăsit maternitatea”.

„Din acest motiv, întreprindem acţiuni în justiţie, un proces care este pregătit de mai multe luni”, se arată în comunicat.

Se teme pentru viața ei

„Cea mai adâncă frică a mea este ca istoria să se repete. Am văzut ce se întâmplă atunci când cineva pe care îl iubesc este considerat ca un bun de consum până în punctul în care acel cineva nu mai este tratat sau văzut ca o persoană reală. Mi-am pierdut mama şi acum văd cum soţia mea cade victimă aceloraşi forţe puternice”, a mai spus prinţul Harry.

Mama sa, prinţesa Diana, a devenit una dintre cele mai fotografiate femei de pe planetă după ce a intrat în familia regală britanică, în urma căsătoriei cu prinţul Charles. Ea a murit într-un accident de maşină la Paris, în 1997, după ce a fost urmărită de paparrazzi. Înmormântarea ei a fost urmărită de sute de milioane de oameni din întreaga lume.

Vezi și Nu-și mai vorbesc de ceva vreme, dar tatăl lui Meghan Markle a făcut destule pentru ea. Adevăruri ies la iveală, după ani

Citește și: