Ducele de Sussex regretă că nu s-a consultat cu bunica lui, Regina, înainte să publice pe contul lui de Instagram anunțul șocant că el și soția sa se rup de familia regală, susțin surse din interoriul palatului. Roșcovanul familiei regale nu a apreciat corect ce efect va avea șocantul anunț asupra reginei,  fără să o prevină înainte.  Acum acesta regretă că  decizia lui a avut un asemenea impact asupra monarhiei.

„Cred că el nu a apreciat corect ce impact va avea un asemenea anunț în condițiile în care nu s-a consultat cu regina. El regretă acum”, a declarat o sursă de la palat pentru  Daily Telegraph.

Harry și Meghan au publicat în urmă cu o săptămână, miercuri la ora 18.30, un anunț pe Instagram și pe site-ul lor sussexroyal.com în care spuneau că renunță la rangul de seniori regali, la îndatoririle lor și că vor să devină independenți financiari.  

La câteva ore de la anunț, o sursă a dezvăluit că regina „ a încremenit” când a văzut declarația celor noi. Ulterior, o altă sursă a precizat că prințul Harry a cerut o întâlnire cu regina ca să discute despre planurile lui de viitor, dar consilierii reginei l-au împiedicat să aibă o astfel de discuție. Mai mult, Meghan și Harry i-au anunțat doar pe prințul William și pe prințul Charles decizia lor, doar cu câteva minute înainte să facă totul public.

Prințul Harry a vrut de mai multe ori să se retragă din familia regală

Ducii de Sussex au decis să nu mai piardă timp și să facă totul public, mai ales că începuseră să apară în presa britanică zvonuri despre decizia lor de a se distanța de familia regală și de a se muta în Canada.

Meghan Markle nu a putut să se adapteze la noul rol de ducesă și nu poate să înțeleagă protocolul regal, fapt pentru care l-a convins pe Harry să se retragă din viața publică și să-și facă o viață nouă în Canada, locul unde s-au cunoscut.  Cu toate aceste, ducele de Sussex a recunoscut, potrivit Daily Star, că are inima frântă pentru că a fost nevoit să aleagă între Meghan și regină.

Autorul regal Angela Levin a povestit pentru BBC Radio 4 că în urmă cu câțiva ani prințul Harry i-a spus într-un interviu că s-a gândit de mai multe ori să se retragă din familia regală, însă datoria pentru țară l-a făcut de fiecare dată să se răzgândească.

„Când Harry a vorbit cu mine îmi spunea că s-a săturat să trăiască într-un bol de cristal. După ce s-a întors din Afganistan, în 2008, se simțea îngrozitor, pentru că cineva a dezvăluit unde se află  și devenise totul prea periculos pentru el și pentru ceilalți oameni din armată, așa că a fost nevoit să se retragă. El spunea că și-ar dori cel mai mult să locuiască în Africă și să aibă grijă de animalelel de acolo”, a povestit Levin.

Meghan Markle nu s-a putut adaptat protocolului regal

Dar atunci prințul Philip le-a spus celor din familia regală că el nu-și mai poate îndeplini îndatoririle și l-a rugat pe Harry să preia câteva dintre organizațiile lui. De asemenea, și regina a început să renunțe la o parte de la îndatoririle ei, acestea fiind prelaute tot de Harry și de William.

„Harry mi-a zis că o adoră pe regină și că cel mai mare scop al lui era să-și facă datoria fațpă de ea, pentru că o consideră o femeie minunată. Următoarea lui datorie era să-și ajute fratele. Acest lucru era foarte important pentru el”, a spus Levin, fiind completată de prezentatrul BBC, Nick Robinson: „Dar acum este o altă femeie în viața lui, o femeie care în mod clar nu este mulțumită de cum decurg lucrurile în familia regală, din câte câte se vede, și probabil i-a zis: trebuie să ieșim (n.r din familia regală), trebuie să ieși”.

Levin a fost de acord cu Robinson, precizând însă că atunci când cineva se căsătorește e normal să facă anumite schimbări în viața lui.

Cu toate acestea, Angela Levin  a precizat că atuci când Meghan a renunțat la viața de vedetă și la actorie pentru a deveni soția prințului harry, a promis în interviul de logodnă acordat pentru BBC că va face echipă cu prințul Harry în familia regală și va face tot ce e nevoie pentru noul ei regal, însă în cele din urmă nu s-a putut obișnui cu regulamentul strict al casei regale.

„Marea problemă este că ea este o celebritate și prințul Harry un membru al familiei regale. Și este o mare diferență între ei. Prințul Harry a explicat de mai multe ori că el nu-și dorește să fie o celebritate”, a mai spus Angela.

Citește și: