Harry parcă special vrea să o supere pe regină și a găsit o modalitată neașteptată de a se răzbuna pe ea pentru că nu vrea să asigure securitatea familiei lui în Marea Britanie. După ce a anunțat că nu va participa la ceremonia memorială a bunicului său, ce va avea loc la sfârșitul lunii în Marea Britanie, din motive de securitate, Harry a anunțat însă că va merge fără nicio problemă în Olanda.

harry invictusSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Mai exact, el a anunţat că va participa la Invictus Games, care se va ţine luna viitoare în Haga, făcând public un video în care promovează evenimentul de anul acesta. El apare în timp ce încearcă să înveţe olandeză înainte de evenimentul sportiv, după care își scoare amuzat bluza neagră de pe el pentru a lăsa la vedere o ţinută complet portocalie, specifică evenimentului sportiv. Gestul lui i-a supărat pe britanici care l-au criticat dur. Fanii s-au arătat deranjați de faptul că acesta poate să meargă foarte bine în Europa, dar nu şi în Marea Britanie, la familia lui.

Ducele de Sussex nu va fi prezent în Westminster Abbey, pe 29 martie, a declarat purtătorul lui de cuvânt, precizând însă că prinţul la participa la competiţia sportivă a militarilor răniţi de pe 16 aprilie din Olanda.

Fanii s-au arătat supărați mai ales din cauza faptului că în ultima vreme regina a tot avut probleme de sănătate. Drept dovadă că starea ei de sănătate e tot mai fragilă este și faptul că Suverana și-a anulat aparițiile la mai multe evenimente, locul ei fiind luat de prințul Charles

„Nu se duce la memorialul bunicului lui. Nu o prezintă pe Lilibet Diana buniciilui Elizabeth. Spune că nu poate să meargă la Londra (cu Meghan) din motive se securitate. Dar cu toate astea se duce liniștit la Jocurile Invictus din Haga. Prințul rebel îi provoacă o nouă supărare suveranei, că este pe cale să împlinească 96 de ani și nu este deloc bine”, “Poate să meargă în Olanda, dar nu şi în Marea Britanie, ca să-şi vadă bunica”, „Harry Markle este un puști răsfățat, care își ia mingea și pleacă acasă pentru că nu poate să obțină ce vrea el în materie de securitate. Lipsa de la slujba de comemorare a Prințului Philip este de neiertat. Ar putea să vină aici, să-și aducă omagiu pentru un om incredibil, un erou de război, dar alege să nu o facă. Gata, am terminat-o cu el”, au fost câteva dintre comentariile fanilor.

Potrivit presei britanice, regina îşi doreşte foarte mult să-şi vadă strănepoata, pe micuța Lilibet, care are nouă luni. Ea nu a văzut-o deloc până acum, însă se pare că nici nu o va cunoaște prea curând.

Harry s-a hotărât să nu participe la comemorarea bunicului său, alături de Regină, după ce a dat în judecată guvernul britanic pentru că nu-i asigură protecţie totală atunci când îşi vizitează ţara natală.

De când el și Meghan s-au mutat în California, Harry s-a întors la Londra doar de două ori și de fiecare dată singur. O dată pentru înmormântarea prințului Philip și a doua oară pentru a dezveli statuia mamei sale Diana în grădina palatului Kensington. Potrivit purtătorului lui de cuvând nu are de gând să se mai întoarcă curând pe teritoriul britanic. Se pare că nici starea de sănătate fragilă a bunicii lui nu l-a impresionat, fiind de neînduplecat.