Decizia lui Harry vine la câteva zile după scandalul care a cutremurat familia regală britanică, Regina Elisabeta a II-a fiind, practic, nevoită să îi retragă fiului său, Prințul Andrew, toate distincțiile militare și titlul de Alteță Regală.

Regina s-ar părea că ar fi fost informată de intențiile Ducelui de Sussex. Cazul, care ar urma să se judece la Înalta Curte, riscă să se transforme într-o nouă pată pe obrazul familiei britanice.

Experții spun că ar putea fi pentru prima dată în istoria Marii Britanii când un membru al Familiei Regale intentează o acțiune în justiție tocmai împotriva Guvernului Majestății Sale.

Avocații lui Harry au formulat o cerere prealabilă către Ministerul de Interne al Regatului Unit, care este obligatorie pentru a putea începe acțiune în justiție.

Regina nu are de gând să-i îndeplinească cererea prințului Harry

Meghan Markle și Prințul Harry au stârnit un val decontroverse încă de la căsătorie, iar odată cu decizia să renunțe la statutul de membri seniori ai Casei Regale și să se mute în SUA, relațiile cu Familia Regală s-au răcit extrem de mult.

Potrivit spuselor Prințului Harry în interviul cu Oprah Winfrey, tatăl său, Prințul Charles nu i-a mai vorbit, informație confirmată de experții regali, care au spus că relațiile dintre cei doi s-au răcit foarte mult.

Un cunoscător al Familiei Regale a declarat că între Prințul Harry și Prințul Charles există un dezacord de ani de zile, iar sensibilitatea Prințului de Wales face situația foarte dificilă.

„Aşa procedează Charles. Nu poate face faţă din cauza sensibilităţii, aşa că se ascunde. Şi Harry încearcă să vindece asta. Nu din resentiment, nu din furie sau răzbunare, dorinţă de critică sau acuzaţii. A simţit că este doar cineva care spune: Aşa este şi din acest motiv vrem să facem o schimbare. Charles nu este de acord ca Harry să-şi denigreze familia în public. El crede că toate subiectele puteau fi uşor rezolvate în familie”, a spus expertul regal Steward Price.

În ciuda conflictelor dintre ei, se pare că Prințul Charles are o primă tentativă de împăcare, iar motivul ar fi unul foarte bine întemeiat. Astfel, surse regale citate de presa britanică au declarat că Prinţul Charles i-a invitat să stea cu el în Anglia, demers fără precedent după tensiunile apărute în urma interviului la Oprah. În plus, tot apropiații regali au spus că cele două familii au început să comunice în ultimele luni, pregătind cumva terenul pentru marea reuniune.

Chiar dacă au existat multe acuzații, Prințul Charles nu uită că are doi nepoți din partea lui Harry, și își doreşte foarte mult să-şi cunoască nepoata, pe Lilibet Diana, pe care nu a avut prilejul să o cunoască de când s-a născut, în iunie 2021.

”Prinţul de Wales este întristat că nu a avut ocazia de a petrece timp cu nepoţii săi, de care îi e dor, cu adevărat. Este un bunic excelent şi adoră acest rol. De aceea, speră să remedieze prăpastia creată între familii”, a spus un apropiat al Casei Regale.

Totuşi, Harry pretinde că se teme pentru siguranţa familiei sale şi solicită un nivel de protecţie crescut din partea Met Police, dacă ar fi vorba de o reuniune în Marea Britanie.

Un fost ofiţer de poliţie a spus că ducele de Sussex nu se poate aştepta la protecţie suplimentară şi a dat exemplul Prinţesei Anne, care era la un pas să fie răpită, garda sa de corp împuşcată, şi tot nu a cerut protecţie suplimentară.

Asta nu e tot, pentru că, tot potrivit spuselor surselor regale, regina Elisabeta care e supărată pe nepotul ei și pe Meghan Markle „nu are nici cea mai mică dorință de a-i îndeplini cerinţele lui Harry”.

Citește și:

Gina Pistol a dezvăluit câte kilograme are. Vedeta s-a apucat de dietă

Acuzată că nu a avut grijă de sănătatea lui Benone Sinulescu, soția lui a rupt tăcerea: ”Nu doresc nimănui să treacă prin asta”