Așa s-a întâmplat și la una dintre aparițiile în public ale prințului Harry, în Australia, la Sydney, când o bătrânică văduvă de 97 de ani a așteptat șapte ore în ploaie pentru a-l vedea pe mezinul familiei regale.

prince-and-widowSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Când prințul Harry a mers în vizită în Australia, Sydney, pentru a promova jocurile Invictus, Daphne Dunne l-a așteptat șapte ore în ploaie, alături de alți fani pentru a-l vedea pe îndrăgitul roșcovan. Când acesta și-a făcut apariția și a început să-și facă drum prin mulțime, strângându-le mâinile și zâmbindu-le, acesta a avut o reacție incredibilă când a văzut-o pe bătrână. Nu-i venea să creadă că stă acolo pentru el. Harry a îmbrățisat-o imediat pe bătrânică, recunoscându-i chipul și amintindu-și că a mai vorbit cu ea și în urmă cu doi ani. Martorii au declarat că prințul a fost emoționat până la lacrimi de Daphne. I-a oferit bătrânei o îmbrățisare caldă, a pupat-o pe obraz și i-a spus că se bucură că o vede din nou, iar apoi au schimbat câteva cuvinte. Bătrâna, emoționată, de asemenea, a declarat presei că a meritat așteptarea în ploaie pentru întâlnirea cu prințul.

Citește și: Thalia are o familie superbă. Fiul ei seamănă perfect cu ea

L-a mai întâlnit pe prinț în urmă cu doi ani

Daphne Dunne și prințul Harry s-au mai întâlnit și în 2015, pe vremea când el lucra la Forțele de Apărare Australiene. Roșcovanul a mers în vizită la opera din Sydney, înainte să părăsească țara. Acolo a remarcat-o pe Daphne care îl aștepta cu un morman de medalii militare, iar ceea ce i-a atras atenția, în mod special, era faptul că în piept purta Crucea Victoria.

Daphne, ea însăși veterană a serviciului Armatei Femeilor australiene, i-a spus lui Harry că primul ei soț, Albert Chowne, a fost premiat cu postul crucii Victoria. El a murit în luptă în timpul celui de-al doilea război mondial, la un an după ce s-au căsătorit. Avea doar 24 de ani.

Grupul de medalii pe care Daphne le-a purtat în acea zi îi aparțineau și continuă să le poarte ca o modalitate de a-i onora memoria, mai ales când participă la evenimente pentru militari și femei. Prințul Harry a pupat-o  pe obraz de la prima întâlnire, iar doi ani mai târziu a recunoscut-o!

Fostul ei soț a fost decorat cu Crucea Victoria

Crucea Victoria  este cea mai înaltă decorație militară acordată pentru acte de eroism „în fața dușmanului” militarilor din diverse țări ale Commonwealth-ului și ale fostelor teritorii ale Imperiului Britanic. Acesta are prioritate față de toate celelalte ordine, decorații și medalii. Ordinul Crucea Victoria a fost înființat la 29 ianuarie 1856 de către Regina Victoria pentru a răsplăti faptele de curaj din timpul Războiului Crimeei. De atunci, medalia a fost acordată de 1356 de ori unui număr de 1353 de persoane. Doar 13 medalii, nouă militarilor britanici și patru celor australieni, au fost acordate după Al Doilea Război Mondial.

Bătrânica a recunoscut că e un mare fan al lui William și al Harry pentru acțiunile caritabile pe care le fac, însă îl are mai mult la inimă pe mezin pentru că îi ajută pe veterani și pe militarii răniți în război cu ajutorul jocurilor Invictus.

Citește și: