„Africa (este – n. red.) o regiune care, în ultimele două decenii, mi-a fost ca o a doua casă”, a scris prinţul Harry pe Instagram cu câteva săptămâni înainte de această călătorie, primul turneu oficial în familie al cuplului princiar britanic şi care va debuta în Africa de Sud.

În timpul celor trei zile pe care le vor petrece împreună în Cape Town, ducele şi ducesa de Sussex vor vizita proiecte sociale şi de mediu şi se vor întâlni cu arhiepiscopul emerit Desmond Tutu, un important activist anti-apartheid, precum şi cu reprezentanţi religioşi şi tineri lideri.

Prinţul Harry va călători apoi singur în Botswana, Angola şi Malawi, unde va participa la activităţi precum plantarea copacilor într-o rezervaţie naturală, va asista la acţiuni anti-braconaj şi va vizita proiecte dedicate luptei anti HIV/AIDS.

Pe urmele prințesei Diana

Un moment emoţionat din programul turneului se va desfăşura în provincia Huambo, din Angola, unde prinţul va vizita locul în care s-a aflat și mama sa în 1997, când aceasta inspecta o operaţiune de deminare, precum şi un centru de ortopedie vizitat de prinţesă şi care va fi redenumit în onoarea sa.

Pe 1 octombrie, Harry şi Meghan îşi vor continua împreună turneul în Africa de Sud, care se va încheia în ziua următoare cu o vizită la Johannesburg.

Gestul rar făcut de ducii de Sussex

Inedit în cazul acestui turneu va fi faptul că Meghan Markle a decis că mare parte dintre cadourile primite de fiul său să fie donate către o organizație care are grijă de familiile cu HIV.

S-a anunțat deja că familia mulțumește mult pentru daruri, dar Archie este unul singur și nu poate purta atâtea haine și nici nu se poate juca cu atâtea jucării. E firesc, atunci, ca acestea să ajungă la alți copii, care au și mai mare nevoie de așa ceva.

Presa britanică a relatat că Harry şi Meghan ar putea lua în considerare, la un anumit moment, să se mute în Africa, continent pe care îl iubesc amândoi în mod deosebit. Meghan l-a însoţit pe Harry într-o vizită în Botswana la scurt timp după ce s-au cunoscut.

Vezi și Meghan Markle și prințul Harry și-au scos fiul în lume. Unde au fost fotografiați cei trei

Citește și: