Bătrânica era una dintre cele mai mari admiratoare ale roșcovanului, care se atașase foarte tare de ea. Daphne a fost foarte impresionată pentru că de ziua ei a primit de la ducii de Sussex o felicitare. Ea a apărut vineri în emisiunea „Today Show”, unde a arătat încântată publicului scrisoarea  pe care a primit-o de la Harry.

„Draga Daphne, soția mea și eu  își transmitem cele mai călduroase urări cu ocazia aniversării tale de 99 de ani de vineri. Sperăm că ai o aniversare minunată înconjurată de prieteni și familie și că ai reușit să ieși din spital”, i-a scris Harry, care se pare că știa că bătrânica avea probleme de sănătate.

Michelle Haywood, fiica lui Daphne Dunne, a dezvăluit tot vineri că mama ei suferea de foarte mult timp de pneumonie, iar prințul Harry a încurajat-o în cele mai grele momente. Ea s-a stins din viață luni la spitalul Sydney Adventist, la doar trei zile după ce a împlinit 99 de ani, alături de ea fiind fiica ei și una dintre strănepoate. „A luptat cât de mult a putut, dar a fost prea mult pentru ea”, a declarat Michelle Haywood.

Harry si Daphne Dunne, în 2017SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Bătrânica l-a așteptat șapte ore în ploaie

Harry a întâlnit-o pe Daphne de trei ori în timpul vizitelor lui în Australia. Cea mai recentă revedere a avut loc în cotombrie 2018, când roșcovanul i-a prezentat-o pe soția lui. Prietenia lor a început însă din 2015, pe vremea cândmezinul familiei regale lucra la Forțele de Apărare Australiene. Roșcovanul a mers în vizită la opera din Sydney, înainte să părăsească țara. Acolo a remarcat-o pe Daphne care îl aștepta cu un morman de medalii militare, iar ceea ce i-a atras atenția, în mod special, era faptul că în piept purta Crucea Victoria.  Daphne, ea însăși veterană a serviciului Armatei Femeilor australiene, i-a spus lui Harry că primul ei soț, Albert Chowne, a fost premiat cu postul crucii Victoria. El a murit în luptă în timpul celui de-al doilea război mondial, la un an după ce s-au căsătorit. Avea doar 24 de ani.

Însă, bătrânica a reușit să-l impresioneze cel mai tare pe Harry, în 2017, la  Sydney, când acesta a mers pentru a promova jocurile Invictus. Lavinia Pîrva, schimbare de look spectaculoasă! Cum arată artista însărcinată în șapte luni

Vezi şi Opera Sydney – curiozități despre una dintre cele mai fotografiate clădiri din lume!