Roșcovanul a mers duminică la castelul Windsor, unde a avut o întâlnire cu bunica lui ce a durat patru ore  pentru a clarifica lucrurile dintre ei.  Deși toată lumea se aștepta ca între cei doi să iasă scântei, se pare că discuția dintre ei a fost foarte emoționantă.

Monarhul, în vârstă de 93 de ani, i-a spus nepotului ei că el și meghan sunt oricând bineveniți în familia regală dacă vor să se întoarcă. Mai mult, ea ea mărturisit lui Harry că i-ar plăcea să-l vadă mai mult pe micuțul Archie.

Prințul Harry a venit la invitația reginei, care l-a rugat să vină să ia prânzul cu ea și pentru a discuta despre ultimele îndatoriri regale ale lui și ale lui Meghan ce se vor încheia la 31 martie.

„Duminică a fost pentru prima dată când regina a avut ocazia să vorbeascp cu Harry între patru ochi pentru a afla ce planuri are el. Discuția a avut loc într-un mediu foarte relaxant  și amândoi au spus tot ce gândeau”, a declarat o sursă pentru The Sun.

I-a reproșat că nu-și vede strănepotul

Monarhul și-a exprimat indignarea, spunând că este foarte supărată pentru decizia lui și a lui Meghan de a se stabili în America de Nord și „și-ar dori să îș vadă mai des” pe strănepotul ei, Archie, în vârstă de nouă luni, reproșându-i că nu prea l-a văzut în ultimele luni.

„Ea a acceptat pentru moment că decizia lui a fost deja luată și că intenționează să trăiască  în America de Nord”, a adăugat sursa.

L-a avertizat să nu profite de statutul lui regal

„Cu toate acestea, regina a vrut să facă clarifice faptul că aranjamentul dintre ei va merge doar atâta timp cât nu vor încerca să profite de statutul lor regal și să nu încerce să facă bani de pe urma acestui lucru- acesta fiind și motivul pentru care nu îi lasă să folosească cuvântul royal pentru fundația lor”, a mai precizat aceasta.

Însă, regina i-a spus lui Harry  că este foarte iubit și că îl așteaptă cu brațele deschise și că el și Meghan vor fi mereu bineveniți în familia regală dacă se răzgândesc și vor să se întoarcă.

Aceasta a fost prima discuție pe care prințul Harry a avut-o cu regina față în față  de când au făcut public acordul dintre palat și ducii de Sussex și data la care va avea loc ieșirea lor oficială din familia regală. Roșcovanul și soția lui au atacat-o public pe Suverană cu ultimul lor comunicat, acuzând-o că îi tratează diferit față de ceilalți membri ai familiei regale și nu este corectă cu ei.

„Deși există precedent pentru alți membri titulari ai Familiei Regale să caute un loc de muncă în afara instituției, pentru Ducele si Ducesa de Sussex a fost instituită o perioadă de examinare de 12 luni’, se mai arată în comunicat.

De asemenea, ei reamintesc în comunicat că Harry  este nepotul Majestății sale și al doilea fiul al prințului moștenitor, prințul Charles, fapt pentru care prințul Harry rămâne cel de-al șaselea moștenitor în ordinea succesiunii la tron, ordinul de succesiune fiind neschimbat și, de asemenea, este Alteță regală din naștere.

Meghan și Harry își vor îndeplini luna aceasta ultimele îndatoriri regale. Ei i se vor alătura reginei, prințului William și lui Kate Middleton săptămâna viitoare la slujba de la Westminster Abbey pentru Commonwealth Day.

Vezi și: Harry şi Meghan, aspru criticaţi după ce au atacat-o pe regină: „Au pierdut contactul cu realitatea“

Citește și: