În cel mai nou interviu al său, care vine la două luni de la cel acordat realizatoarei americane Oprah Winfrey, Harry a asemănat viața în cadrul familiei regale cu viața unui animal într-o cușcă la grădina zoologică. Ducele de Sussex a vorbit de „durere și suferință genetică” în familia regală și a accentuat faptul că își va educa și crește copiii într-un fel diferit de cel al familiei sale, potrivit The Guardian.

Referindu-se la Prințul Charles, Harry a spus: „Brusc, am început să-mi dau seama că el m-a tratat în felul în care a fost și el tratat și m-am gândit cum pot să schimb asta pentru copiii mei”.

Prinţul Harry a lăsat de înțeles că s-a mutat în SUA împreună cu soţia şi copilul lor pentru a rupe un „ciclu de suferinţă” în familia sa.

„Nu vreau să arunc vina pe nimeni. Nu cred că ar trebui să arătăm cu degetul sau să învinuim, dar atunci când vine vorba de creșterea unui copil, dacă eu am suferit o formă de durere și suferință pentru că și ea a fost suferită de tatăl meu sau de părinții mei, atunci eu voi rupe acest ciclu, nu îl voi mai transmite generației următoare.Viaţa nu se reia odată cu ruperea ciclului?”, a spus prințul Harry.

„Este vorba de multă durere și suferință genetică – ele se transmit, așa că părinții ar trebui să se gândească – «Acest lucru mi s-a întâmplat mie dar mă voi asigura că nu ți se întâmplă și ție»”, a adăugat el, referindu-se la felul în care vrea să își educe copiii.

Prinţul Harry a dat asigurări pe podcastul american „Armchair Expert” că nu este supărat pe tatăl său, estimând că acesta din urmă ar fi putut „suferi” pe când era tânăr, însă el a decis să nu comită aceleaşi greşeli cu propriii săi copii.

El a mai spus că între vârsta de 20 și 30 de ani și-a dat seama că nu își dorește „job-ul” regal, luând în considerare ce i s-a întâmplat mamei sale, dar că a trebuit să „zâmbească” și „să îndure”. Mai mult, el a mărturisit că i-a fost foarte greu să vadă cum mama lui e hărțuită de presă, iar după pierderea ei, el a avut nevoie de ajutor specializat să-și revină și a făcut terapie. Prinţul Harry a susţinut în podcastul „Armchair Expert” al actorului Dax Shepard (soțul lui Kristen Bell), că îşi aminteşte că s-a simţit „complet neajutorat” când şi-a văzut mama „urmărită de paparazzi” în copilărie.

„Am văzut ce este în spatele cortinei, știu care este modelul, știu cum funcționează operațiunea și nu vreau să fac parte din ea. E o combinație între The Truman Show și a fi un animal în cușcă la zoo”.

Mai mult, el a criticat din nou presa din Marea Britanie, spunând că jurnaliștii de acolo cred că au dreptul să știe totul despre tine doar pentru că faci parte din familia regală.

„ Marea problemă pentru mine e că din momentul în care te naști în ea(în familia regală-n.r.), moștenești și riscurile, fără să poți să alegi. Mass-media din Marea Britanie consideră practic ca te deține”, a mai spus Harry.

Citește și: Prințul Harry, noi dezvăluiri despre relația lui cu Meghan Markle și despre familia regală

Cu toate acestea și în ciuda impactului negativ al interviului pentru Oprah Winfrey, Harry va colabora din nou cu prezentatoare TV la o serie de documentare consacrate sănătăţii mintale, „The Me You Can’t See”, care va avea premiera pe 21 mai la Apple TV +. Astfel, el a făcut aceste dezvăluiri în podcast „Armchair Expert” tocmai pentru a-și promova noul proiect.

Declarațiile prinţului Harry vin în urmainterviului acordat celebrei realizatoare americane Oprah Winfrey în martie, care a avut efectul unei bombe în Regatul Unit. Harry şi Meghan au acuzat un membru al familiei regale, pe care nu l-au numit, că a ridicat semne de întrebare în legătură cu culoarea pielii copilului lor nenăscut. Harry a mai susţinut că familia sa şi prinţul Charles i-au „tăiat literalmente sursele de finanţare” la începutul anului 2020.

Citește și:

Cum arată Ami Teiceanu, femeia care i-a dăruit lui Liviu Vârciu prima fiică

Interviu EXCLUSIV Anca Dumitra: ”Cel mai bun lucru este să îți trăiești adevărul din inima ta”