Prințul Harry a făcut noi dezvăluiri în podcastul actorului Dax Shepard, „Armchair Expert”, unde a vorbit despre sănătatea mintală, familia regală și noua lui viață în America. Însă, una dintre afirmațiile sale au stârnit reacții în SUA. Harry a mărturisit că nu înțelege clauzele cu privire la libertatea de exprimare din Constituția Americii și a descris Primul Amendament ca fiind „nebunesc”.

În timpul discuției din podcast, Harry a părut confuz cu privire la Primul Amendament, partea Constituției ce garantează libertatea religioasă, de exprimare, a presei, de a trimite petiții Guvernului și de a forma adunări pașnice.

„Am atât de multe de spus despre Primul Amendament, dar este nebunesc. Nu vreau să disec subiectul pentru că este unul imens și unul pe care nu prea îl înțeleg, având în vedere că nu sunt aici de mult timp, dar poți găsi scăpări în orice. Poți profita de ceea ce nu este spus acolo mai bine decât de ceea ce este. Legile au fost create să protejeze oamenii, așa văd eu lucrurile”, a spus roșcovanul.

Mulți americani au criticat pe Harry pentru declarațiile făcute, iar Nigel Farage, politicianul britanic responsabil de Brexit, i-a transmis imediat un avertisment fiului cel mic al prințului Charles, potrivit Daily Mail.

„Mi se pare că prințul Harry nu înțelege ce se întâmplă dacă a început să critice Primul Amendament al SUA. În curând, nu va mai fi dorit nici acolo”, a declarat imediat Nigel Farage.

În cadrul discuției cu Dax Shepard, a fost atins și subiectul familiei din Marea Britanie, iar ducele de Sussex a mărturisit că Meghan a fost cea care i-a deschis ochii cu privire la viața trăită ca membru al unei familii regale, dar și că a plecat în SUA alături de soție și copil pentru a rupe „ciclul de suferință”. Mai mult, acesta a recunoscut că acum aproximativ 15 ani nu își dorea „jobul” din cadrul monarhiei.

Citește și:

Anca Țurcașiu s-a reinventat total după divorț: ”Am dat foc la tot ce-a fost urât şi dureros”

Lidia Buble și Mihai Petre, printre concurenții surpriză la Asia Express – Drumul Împăraților