Casa regală britanică a anunțat că va emite special pentru ziua micului prinț, o serie specială de monede, care vor avea valoarea nominală de 5 lire sterline. Piesele comemorative vor avea pe ele anul 2018 și o prezentare a legendei Sfântul Gheorghe și a Dragonului, pe care îl ucide. Acestea vin într-un pachet special, intitulat „Progresul unui prinț”.

Fanii familiei regale pot cumpăra aceste monede depe site-ul Royal Mint pentru prețul de 13 lire. Cei care vor însă varianta din argint, o pot cumpăra pentru 82.50 lire sterline. Mai mult, de pe site se poate achiziționa pentru 500 de lire sterline și varianta din aur a monedei, care a fost emisă doar în ediție limitată, de doar 750 de bucăți.

Micul prinț George a furat toată atenția la nunta prietenei mamei sale! Ce a făcut micuțulSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Citește și: Cine este soția lui Dan Capatos, femeia care de 18 ani îi stă alături. Relație de telenovelă

Prințul George va împlini  duminică 5 ani

Sfântul Gheorghe reprezintă o figură familiară pentru monedele britanice, întrucât a fost imprimat pentru prima dată pe o monedă din aur emisă în timpul domniei regelui Henry al VIII-lea.Imaginea clasică a sfântului Gheorghe şi a dragonului, creată de Benedetto Pistrucci în 1817, a apărut pe monedele emise de aproape fiecare suveran britanic începând cu regele George al III-lea.

Primul fiul al lui Kate și al prințului William a venit pe lume pe 22 iulie, 2013, iar ducesa de Cambridge îi pregătește o petrecere de neuitat. Naşterea prinţului George, botezul său, cât și prima și a doua aniversare au fost marcate prin serii comemorative de monede.

Citește și: Cea mai frumoasă imagine de la botezul prințului Louis! Detaliul observat de cei care au privit cu atenție fotografia. Iată povestea din spatele ei

Petrecere de 100.000 $ de ziua micului prinț George

Potrivit revistei ” Life&Style”, „Kate organizează o petrecere de proporții, în grădina Palatului Kensington, care va costa 100.000 de dolari.

„Ducesa de Cambridge nu-și răsfață copiii întotdeauna în acest fel, însă vrea ca aniversarea de 5 ani a lui George să fie una memorabilă”, a declarat o sursă epntru publicația menționată.

Kate s-a asigurat că la petrece „vor fi o mulțime de mașinuțe, cum ar fi mini-Ferrari, pe care George și prietenii lui să le conducă prin curtea palatului. De asemenea, vor fi și sute de baloane și  o zonă imensă, unde copiii vor putea construi Lego. Kate plănuiește, de asemenea, să facă acolo un parc de distracții, unde să monteze și o casă gonflabilă. „Kate îl va surprinde pe George cu un tort uriaș și colorat, special personalizat pentru această zi”, a mai spus sursa.

Citește și: