Ducii de Sussex au anunțat că vor să se distanțeze de familia regală și să devină independenți financiar. Mai mult, ei au depus încă din luna iunie actele pentru a-și înregistra titulatura de „Sussex Royal” ca marcă înregistrată pentru  a putea să comercializa diverse obiecte precum cărți, haine și pentru strângere de fonduri. Mai mult, cei doi au solicitat mărci comerciale la nivel mondial pe o gamă largă de produse.

După ce prințul Charles a ascultat dorințele mezinului său și a auzit ce activități comerciale a plănuit pe viitor, prințul moștenitor a răbufnit și și-a avertizat fiul într-o singură privință, spunându-i clar că nu va avea voie să-și pună numele pe anumite produse. Ducii de Sussex vor fi obligați să respecte reguli stricte în privința folosirii acestui brand. De aceeași părere au fost și regina și prințul William.

„Vor fi instrucțiuni stricte pentru acest brand. De exemplu, nimeni nu vrea să vadă numele de Sussex pe un tub de margarină”, a declarat Richard Kay, un apropiat al casei regale pentru Daily Mail.

 

Citește și: