Prințul Charles va fi moştenitorul care a aşteptat cel mai mult dintre toţi predecesorii săi din ultimii o mie de ani să urce pe tronul Marii Britanii,  urmând să devină cel mai bine pregătit rege din istoria Marii Britanii.

Cu prilejul acestei aniversări, Casa Regală a publicat două fotografii deosebite, care îl prezintă pentru prima dată pe  Prinţul de Wales alături de soţie, copii, nurori şi nepoţi. Imaginile au fost realizate de fotograful Chris Jackson, în grădina casei Clarence, reședința prințului și a Camillei Parker.

SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Deși ar trebui să se bucure de o viață liniștită, acum la bătrânețe, fiul cel mare al Reginei Elisabeta a II-a se pregătește pentru cea mai mare provocare a vieţii sale: aceea de a fi Rege. Prinţul Charles se pregătește pentru acest rol de 66 de ani.

Citește și: Sue Ellen și Bobby din Dallas formează un cuplu? Iată cum au fost surprinși cei doi actori în ultima vreme

A devenit prinț moștenitor la vârsta de 4 ani

Prinţul Charles Philip Arthur George s-a născut la aproape un an după nunta părinţilor lui, Principesa-Moştenitoare Elisabeta şi Ducele Philip de Edinburgh. În 1952, când Regina Elisabeta a II-a urcă pe tron, Charles a devenit prințul moştenitor, la nici patru ani.

De la început, micul prinţ s-a îndepărtat de tradiţia regală. A fost educat la şcoli publice, nu de profesori privaţi, şi a ales întâi facultatea, nu armata. În 1969, când avea 20 de ani, a fost învestit oficial Prinţ de Wales.

Klaus Iohannis va participa la dineul organizat de Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a organizează o petrecere de anverugră în onoarea fiului său, care va deveni regina după moartea ei. Palatul Buckingham îşi va deschide porţile pentru invitaţi de seamă care vor participa la o festivitate privată. Printre participanţi se numără o serie de membri ai familiilor regale, dar și președintele României, Klaus Iohannis. Regina Elisabeta a II-a va ţine un discurs, iar soţul acesteia, ducele de Edinburgh va fi la rândul său prezent, în ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă în ultima perioadă.

O serie de activităţi mai puţin formale vor avea loc pentru a sărbători ziua de naştere a moştenitorului la tronul Marii Britanii. Televiziunea britanică BBC va difuza două documentare despre viaţa prinţului Charles, iar un tablou reprezentând un portret al acestuia la vârsta de 69 de ani va fi pictat şi făcut public, potrivit tradiţiei Casei Regale a Marii Britanii.

Citește și: