Purtătorul de cuvânt al Casei Clarence a anunțat  luni că starea de sănătate a moștenitorului  tronului britanic este foarte bună.

De asemenea, acesta a precizat că prințul Charles (71 de ani)  își va relua activitatea şi va participa la întruniri oficiale, unde va respecta regulamentele medicale stipulate prin hotărâri guvernamentale.

Deși reprezentantul Casei Clarence a menționat că Charles a ieșit din autoizolare cu acordul medicilor, nu se precizează dacă noile teste pentru Covid-19 au ieșit negative, ci doar că starea  lui de sănătate este foarte bună.

”Moștenitorul tronului britanic a stat în izolare doar șapte  zile, în conformitate cu recomandările primite de la guvern și de la autoritățile medicale”, scrie Sky News.

Prințul Charles a manifestat ”simptome ușoare”, pe 22 martie, iar ziua următoare a efectuat testul care a confirmat infectarea cu noul coronavirus. Anunțul că Prințul Charels a fost infectat cu COVID-19 a fost făcut pe 25 martie, de biroul de presă de la Clarence House, reședința oficială a lui Charles.

Soţia lui, ducesa Camilla de Cornwall, care a fost testată negativ cu noul coronavirus, va rămâne în autoizolare încă șapte zile.

Acesta s-a izolat la Birkhall, reședința  sadin Scoția, alături de soția sa, ducesa de Cornwall.

Reprezentanții Casei Regale au declarat de asemenea că regina Elisabeta are o stare de sănătate bună și că s-a întâlnit ultima dată cu prințul Charles, pe 12 martie.  Regina s-a mutat la Castelul Windsor cu o săptămână mai devreme decât o făcea în această perioadă a anului, cu ocazia vacanţei de Paşte.

Citește și: