De când coronavirusul a început să sădească frică, încercăm cu toții să respectăm ”la virgulă” recomandările făcute de autorități. Unii reușim, alții mai puțin. În a doua categorie se află prințul Charles, care a făcut o greșeală majoră, pe care a reparat-o, din fericire, în ultima clipă.

Concret, în loc ca salutul să nu presupună vreo atingere, așa cum ni se recomandă, acesta a întins mâna, atunci când a ajuns o organizație non profit, Prince’s Trust Awards, în Londra, și a fost întâmpinat. Și-a amintit însă repede că în această perioadă strângerile de mână nu ar trebui să existe și a retras imediat palma.

A râs, amuzat și el de situație, și-a împreunat palmele și a optat pentru un altfel de tip de salut, care să nu presupună atingerea. Totuși, a fost la un pas de a se expune și de a pune în pericol întreaga familie regală.

Mai mult, prințul în vârstă de 71 de ani – deci din categoria persoanelor cu cel mai mare risc de mortalitate în caz de infectare cu coronavirus – a mai și spus: ”Așa pățesc întotdeauna”, semn că nu e prima oară când uită de această măsură de siguranță.

La nivel mondial, în acest moment sunt peste 120.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, Marea Britanie fiind una dintre țările greu încercate.

Vezi și Un ilustru medic explică de ce măștile fac mai mult rău decât bine când vine vorba de coronavirus

Citește și: