Conducătorul Principatului Monaco a fost testat pozitiv, însă autoritățile susțin că nu-și fac probleme pentru prințul, în vârstă de 62 de ani, având în vedere că nu suferă și de alte probleme de sănătate. În acest moment, prințul se află în izolare în apartamentul lui din palatul din Monaco, unde continuă să lucreze și păstrează în permanență legătura cu cabinetul lui, starea lui fiind bună.  El a  fost testat luni, dar rezultatul l-a  primit abia azi-dimineață.

Palatul nu a făcut nicio precizare legată de soția sa, prințesa Charlene, sau de copiii lor, gemenii în vârstă de 5 ani,  prințul Jacques și prințesa Gabriella.

Albert de Monaco nu este singurul membru al familiei regale ce a fost infectat cu coronavirus. Și Arhiducele de Austria  Karl von Habsburg, în vârstă de 59 de ani,a declarat zilele trecute că a fost diagnosticat cu coronavirus. Acesta spune însă că se simte bine, numind boala cauzată de virus ‘enervantă’.

Acesta, nepot al ultimului împărat al Austriei, se află deja în carantină. Politicianul a confirmat diagnosticul și a declarat că simptomele au apărut săptămâna trecută. Totuși, el spune că se simte bine și că, până la urmă, ‘nu e vorba de ciumă’.

‘Am crezut că e vorba despre o răceală obișnuită. Când un prieten de-ai mei m-a sunat și mi-a spus că e pozitiv la test, am fost de asemeni testat’, a explicat el. Cei doi s-au întâlnit la un congres din Elveția.

În cazul lui Karl, care este arhiduce de Austria, prinț al Ungariei, Boemiei și Croației, totul a început cu tuse, dureri de cap și puțină febră, după cum s-a exprimat el.

Citește și: