După ce au apărut mai multe zvonuri ce spuneau că prințesa Charlene(43 de ani) a dispărut și nu s-ar mai afla în Monaco, prințul Albert a rupt tăcerea și a recunoscut că soția lui a părăsit principatul.

Starea de sănătate a prințesei a iscat îngrijorare în regat după cele zece luni petrecute în Africa de Sud, unde a suferit mai multe intervenții chirurgicale. Însă, deși toți sperau că întoarcerea ei este un semn bun și că prințesa și-ar mai fi revenit, lucrurile nu stau deloc așa. Prințul Albert este cel care a dezvăluit tot, precizând că nu mai e în Monaco, ci într-o locație secretă, departe de el și de copii, unde se recuperează. Mai mult, el a lăsat de înțeles că aceata ar suferi și de probleme mentale.

”Este bine, dar încă mai are nevoie de odihnă și liniște. Nu se află în Principat, dar în curând vom putea să o vizităm. Nu vă pot spune mai multe. Este vorba de oboseală, nu doar fizică, care poate fi tratată doar cu odihnă și monitorizare.”, a mărturisit în cadrul unui interviu pentru Monaco-Matin.

De altfel, acesta a mărturisit că copiii lor, Jacques and Gabriella, au suferint foarte mult din cauza absenței mamei lor , dar a reușit cumva să compenseze el, concentrându-se mai puțin pe muncă, pentru a fi mai implicat în viața copiilor.

Pentru mine e simplu, prioritatea mea este familia. Este o perioadă importantă în viața copiilor. Când un părinte lipsește din motive medicale, celălalt trebuie să fie acolo. Am auzit mulți prieteni și cunoștințe care îmi spun că și-ar fi dorit să fie acolo pentru copiii lor, să fi renunțat la munca lor. Nu vreau să am astfel de regrete.”, a mai spus el.

Anunțul făcut de prințul Albert de Monaco vine la doar două zile după cepalatul regal din Monaco au anunțat că prințesa Charlene nu-și va relua îndatoririle publice și se va odihni în perioada următoare, fiind în covalescență, în urma operației pe care a suferit-o în urmă cu câteva săptămâni. Ea nu va participa nici la evenimentele organizate de celebrarea zilei naționale a principatului.

De asemenea, reprezentanții palatului au precizat că Charlene îşi va relua îndatoririle publice odată ce sănătatea i-o va permite.

„Este necesară o perioadă de calm şi de odihnă pentru ca Prinţesa Charlene să aibă parte de cea mai bună însănătoşire”, a precizat palatul.

„După ce s-a luptat cu o sănătate precară în ultimele luni, prinţesa se află în convalescenţă şi va continua să se recupereze în săptămânile următoare”, a adăugat acesta.

Charlene, care s-a căsătorit cu prinţul Albert de Monaco în 2011, în cadrul unei ceremonii fastuoase, s-a întors în principat la începutul acestei luni după ce a petrecut o mare parte a anului în ţara sa natală, Africa de Sud, unde a contractat o infecție gravă la nivelul sinusilor.