Charles al III-lea şi soţia sa, Camilla, au fost încoronaţi pe 6 mai, la Westminster Abbey, în inima Londrei, ca regi ai Regatului Unit şi Irlandei de Nord, în cadrul unei ceremonii emoţionante. Momentul solemn a mai fost îndulcit, pe ici, pe colo, de prezența celor trei nepoți ai Regelui Charles, care sunt o sursă inepuizabilă de grimase, drăgălășenie și năzdrăvănii. FOTOGRAFII: PROFIEMDIA / HEPTA

King Charles III coronationSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 22

Așadar, a fost ziua cea mare pentru Charles, dar copiii Prințului William (40 de ani) și ai lui Kate Middleton (41 de ani) au reușit să fure show-ul și de această dată.

Prințul Louis le-a arătat tuturor că o ceremonie de încoronare e prea plictisitoare pentru un copil de 5 ani, așa că a căscat în timpul procesiunii de la Westminster Abbey, s-a agitat, a vorbit cu sora lui, Charlotte, iar în cele din urmă a fost preluat de bonă. A revenit un pic mai târziu lângă sora sa și au intonat, împreună, imnul național “God Save The King”.

Cum s-au comportat Charlotte, George și Louis la încoronarea Regelui Charles

În ceea ce-l privește pe George, în vârstă de 9 ani, acesta a fost un mic gentleman. Prințul George și-a arătat manierele impecabile și atitudinea de viitor rege. A fost văzut ajutându-și sora mai mică să urce scările, fiind grijuliu și protector. De asemenea, a făcut o mică reverență în fața reginei Camilla, impresionând pe toată lumea cu atitudinea lui respectuoasă.

Prințul George a avut și o sarcină specială în desfășurarea încoronării Regelui Charles, aceea de a fi unul dintre Pajii de Onoare ai bunicului său. George a ținut de roba roșie, în timp ce monarhul de 74 de ani a intrat în biserică.

Prințesa Charlotte (8 ani) a părut foarte încântată de tot momentul. A zâmbit, a salutat mulțimea, a afișat câteva priviri iscoditoare, care semănau extrem de mult cu cele ale bunicii sale, regretata prințesa Diana. Jurnaliștii de la Daily Mail au făcut o comparație în imagini între Diana și Charlotte. Prințesa a avut și rolul de a-l supraveghea și tempera pe fratele ei mai mic, Louis, însă de multe ori nu s-a putut abține și a chicotit alături de acesta.

Prințesa Charlotte s-a asortat cu mama ei la ceremonia de încoronare a bunicului, având amândouă părul împletit la spate și fixat cu o tiara prețioasă, o creație în colaborare a Jess Collett și Alexander McQueen

Prințesa de Wales a purtat o rochie de mătase ivoire, o creație a casei de modă Alexander McQueen. Rochia avea broderii florale argintii, trandafiri, crini, narcise și trifoi, fiecare reprezentând Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Prințesa a purtat, din nou, bijuterii-omagiu: cerceii cu perle și diamante care au aparținut prințesei Diana și un colier care a aparținut Reginei Elisabeta a II-a, pe care regretata suverană îl primise de la tatăl ei, George al VI-lea.

Este clar că și prințesa Charlotte a moștenit simțul estetic al mamei ei și, la vârsta de doar opt ani, poartă deja haine Alexander McQueen. Și rochia ivoire a lui Charlotte a fost tot o creație a brandului de lux.

George, Charlotte și Louis s-au reunit după slujbă, când au plecat de la Westminster Abbey spre Palatul Buckingham într-o trăsură, alături de părinții lor. Ulterior, trio-ul a apărut la balconul Palatului Buckingham, alături de părinți, de bunicii proaspăt încoronați, și de ceilalți membri ai familiei regale.

Citește și: Încoronarea Regelui Charles. Cele mai importante momente, în imagini

Citește și: Kate Middleton, dezvăluiri emoționante despre Prințul Louis, absent la înmormântarea reginei. Ce întrebare inocentă și adorabilă i-a adresat micuțul de 4 ani

Citește și: VIDEO Prințul Louis „a furat show-ul” la Jubileul străbunicii. Copiii lui Kate și ai lui William s-au întrecut în pozne și în gesturi adorabile

Citește și: Meniu de prinți, la școală. Ce mănâncă prințul George și prințesa Charlotte la cursuri. Vinerea e o zi cu totul specială!