După demisia prințului Andrew, care a fost nevoit să renunțe la toate îndatoririle regale, în urma scandalului în care a fost implicat, fiica lui se pare că este și ea afectată, cât și sora ei Beatrice.

În urma demisiei prințului Andrei, s-au pus întrebări cu privire la modul în care fiicele sale vor continua să fie finanțate, întrucât tatăl lor a recunoscut că el este cel care își întreține fiicele și are grijă să le ofere un stil de viață luxos.

Ducele de York, al doilea fiu al reginei,  s-a retras din îndatoririle sale oficiale în urma unui interviu scandalos cu BBC Newsnight, unde a fost interogat cu privire la legăturile sale cu infractorul sexual condamnat Jeffrey Epstein, care s-a sinucis în închisoare. Prințul Andrew a explicat, săptămâna trecută, că asocierea lui cu omul de afaceri Jeffrey Epstein a adus „perturbări majore’ activităţilor familiei regale, fapt pentru care renunță la îndatoririle regale.

Prințesa Eugenie și sora ei, erau finațate de tatăl lor

Mai mult, toată lumea s-a întrebat dacă, în aceste condiții,  Eugenie și sora ei mai mare, prințesa Beatrice, vor continua să locuiască în reședințele lor actuală.

Beatrice locuiește într-un apartament de la Palatul St James’s, despre care se crede că este finanțat  cu bani de la contribuabili, transmite Mail Online.

Locuința de la palatul Kensington îi este închiriată lui Eugenie și soțului ei, Brooksbank, la un „tarif comercial”, ce ajunge la  aproximativ 182.000 de lire sterline pe an, iar costurile se presupune că ar fi fost acoperite întotdeauna acoperite de prințul Andrei.

Pe site-ul oficial al Ducelui de York, acesta afirmă că „își susține ambele fiice din punct de vedere financiar din veniturile sale private”.

Cu toate acestea, sprijinul financiar  pe care ducele de York îl va putea acorda lui Eugenie și Beatrice s-ar putea micșora, în condițiile actuale. Așadar, Eugenie și soțul ei s-ar putea să fie nevoiți să se mute, întrucâtnu-și vor mai permite luxoasa locuința.

Ca și toți membrii familiei regale care lucrează cu normă întreagă, prințul Andrew obținea o indemnizație de viață de la regină. Primea 249.000 de lire sterline anual de la mama sa pentru a-și finanța biroul privat. De asemenea, biroul prințului Andrew le finanța și pe prințesele Eugenie și Beatrice.

Cu toate acestea, deși tatăl surorilor de York  a fost scos din cercul regal, restul familiei s-a arătat dornic să le protejeze și să le ajute pe cele două.

„Membrii familiei regale sunt de părere că  ele nu trebuie  să plătească pentru pentru păcatele tatălui lor. Regina lle îndrăgește foarte tare pe Beatrice și Eugenie și respectă felul în care Andrew și Sarah le-au crescut”, a declarat o sursă din palat pentru Daily Mail, precizând că familia regala va avea grijă de ele.

După plecarea lui Meghan și a prințului Harry, dacă pleacă și prințesa EUgenie și soțul ei, ducii de Cambridge vor rămâne singurii locuitori de la palatul Kensington.

Citește și: