Momente triste și emoționante în familia regală. Astăzi prințesa Diana ar fi împlinit 60 de ani, însă din păcate s-a stins din viață la doar 36 de ani, într-un accident de mașină cumplit, La Paris. Prințul William și prințul Harry vor să-i aducă un omagiu special, fapt pentru care vor marca momentul printr-un eveniment emoționant dedicat mamei lor.

La mai bine două decenii de când mama lor a murit în tragicul accident, Harry și William au lăsat deoparte certurile dintre ei pentru un moment special pentru mama lor. Aceștia vor dezveli o statuie a prințesei Diana, în Grădina Scufundat a palatului Kensington, pentru a marca ce-a de-a 60 -a aniversare a prințesei.

Copiii lui Lady Di au anunțat prin-țun comunicat de presă comun, anul trecut, că „speră ca statuia să îi ajute pe toți cei care vizitează palatul Kensington să mediteze asupra vieții și moștenirii lăsate de Diana Spencer. Au ales ca statuia să fie pusă aici pentru că aceasta a fost reședința prințesei și iubea grădinile palatului Kensington.

Prințul Harry era extrem de apropiat de mama lui și a dezvăluit că a fost profund afectat de dispariția ei subită și că s-a luptat cu depresia după ce și-a pierdut mama, la doar 12 ani. Ducele de Sussex a vorbit deschis despre perioada dificilă din viața sa, în urma morții Prințesei Diana și a mărturisit că a trecut peste doar pentru că tatăl lui a fost alături de ei și a avut grijă să nu le lipsească nimic. Mai mult, roșcovanul susține că faptul că a părăsit familia regală ar fi fost ceea ce își dorea mama lui pentru el.

Prințesa Diana a murit într-un accident cumplit, produs pe 31 august 1997, în Paris. La acea vreme, Prințul Charles era în vacanță, împreună cu Regina, și fiii săi, William și Harry, în momentul în care a aflat despre moartea fostei sale soții, Prințesa Diana. Dispus să facă orice pentru mama lui, Prințul Harry și-a întrebat tatăl dacă poate merge împreună cu el la Paris, pentru a ridica de la morgă trupul Prințesei Diana.

Christmas Card From The Prince And Princess Of Wales In 1987. The Picture Shows Prince Charles Princess Diana (diana Princess Of Wales Died August 1997) Prince William And Prince Harry On Holiday Together In Spain.SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Potrivit daily Mirror, prințul Charles a refuzat categoric, din dorința de a-și proteja copiii afectați din cauza dramei.

„Regina și Prințul Charles au considerat că băieții sunt prioritatea principală”, a declarat jurnalistul Richard Kay, un apropiat al Prințesei Diana, într-un documentar difuzat de Channel 5. Prințul de Wales s-a deplasat la Paris pentru a repatria trupul fostei sale soții, cu toate că decizia a fost luată dificil.

„Prințul Charles a hotărât să se ducă la Paris pentru a repatria trupului Prințesei Diana. Decizia a fost una surprinzătoare și curajoasă. El era fostul soț și nu avea nicio calitate să fie prezent acolo decât cea de tată al copiilor. Prințul Charles a vrut să zboare cu aeronava regală la Paris, însă Regina nu a fost de acord. Charles a luptat pentru Diana mai mult decât a făcut-o cât timp ea trăia”, a precizat Kay. Prințul de Wales nu a renunțat și, în cele din urmă, Regina Marii Britanii i-a permis să zboare cu aeronava regală pentru a transporta în Marea Britanie trupul Prințesei Diana.

Prințul Harry a recunoscut că a fost chinuit de durere după moartea mamei lui, însă l-a inspirat să inițieze mai multe programe de sănănate mentală pentru a-i încuraja pe oameni să-și exprime trăirile și sentimentele. Prințul Harry a spus că regretă că nu a vorbit deschis despre moartea mamei sale. Într-un documentar realizat în urmă cu câțiva ani, a mărturisit că „a refuzat să accepte” că mama lui a murit. De asemenea, i-a mulțumit Prințului Charles că a fost alături de el, după moartea Prințesei Diana. „Unul dintre cele mai dificile lucruri pe care un părinte trebuie să le facă este de a le spune copiilor că a murit celălalt părinte. Nu știu cum gestionezi un astfel de moment. Dar, știți, el (Prințul Charles) a fost alături de noi. (…) A făcut tot ce a putut să se asigure că suntem protejați și îngrijiți”, a mărturisit Prințul Harry.

Foto: Profimedia

Citește și:

George Mihăiță a provocat un accident în București. Ce alcoolemie i-a fost găsită actorului de 72 de ani

O recunoști? E celebră și iubită, dar blondă nu a văzut-o nimeni niciodată