Potrivit anunțului făcut de premierul britanic Boris Johnson, școlile se vor redeschide luna viitoare, însă treptat. Primii care se întorc la ore sunt elevii din primul an și al șaselea. Charlotte, în vârstă de cinci ani, se află în primul an și astfel are voie să se reîntoarcă la ore la școala Thomas’s Battersea . Cu toate acestea, fratele ei, prințul George, nu se va întoarce la școală. Și asta, pentru că fiul cel mare al ducilor de Cambridge este în anul doi, iar guvernul nu a dezvăluit când vor putea relua cursurile elevii din anul doi.

Însă, Kate și William nu au dezvăluit încă dacă au decis ca Charlotte să se întorcă la  școală sau va continua studiile acasă la reședința lor din Norfolk, Amner Hall, unde ducii locuiesc de la începutul izolării. Dacă ei decid să nu se întoarcă încă la Londra, nu vor primi nicio o sancțiune dacă vor ca micuța să rămână acasă, în caz că ei simt că așa ar fi mai în siguranță.

 

Mai exact, întrebat dacă părinții riscă vreo amendă dacă refuză să-și aducă copiii la școală și preferă ca ei să învețe maid eparte de acasă, Boris Johnson a răspuns că nu. „Răspunsul scurt este că nu vor primi nicio amendă.  Deși nu vom sancționa părinții pentru păstrarea copiilor acasă, odată ce  aceștia vor fi eligibili să se întoarcă la școală, îi vom încuraja însă  cu tărie să facă acest lucru”, a spus Boris.

Charlotte și George au continuat studiile chiar dacă sunt în izolare la casa de la țară, alături de părinții lor și de fratele mai mic, prințul Louis.