Din fericire, însă, când vine vorba de călărit, sportul pe care mai toate prezențele feminine din familia regală britanică îl aleg, nu e nevoie să fie încurajată. E deja atrasă de acest sport, pe care inclusiv regina îl practică, la cei 92 de ani ai săi. Chiar în ziua în care a venit pe lume Louis, cel de-al treiela copil al ducilor de Cambridge, monarhul a fost văzut, în curtea palatului, pe spinarea unui cal.

Regina a început să călărească de la vârsta de 4 ani și chiar a avut rol important în mai multe ceremonii, până în 1987, când calul ei, Burmese, a ”ieșit la pensie”. Dacă regina nu a participat la compeții, a făcut-o fiica ei, prințesa Anne. Aceasta a câștigat două medalii de argint și una de aur în cadrul unor competiții europene și chiar a participat și la Jocurile Olimpice.

Tatăl ei, prințul consort Philip, chiar glumea pe seama ei, afirmând că ”dacă ceva nu trage vânturi și nu mănâncă fân, atunci pe prințesa Anne nu are cum să o intereseze”.

Și fiica prințesei Anne, Zara Tindall, practică acest sport de perfomanță, ea obținând mai multe medalii, inclusiv la Jocurile Olimpice.

Deși Kate, mama lui Charlotte, nu e atrasă de acest sport, asta nu înseamnă că mica prințesă se va ține departe de cai. Deja ia lecții de călărie, iar cei care se pricep spun că e destul de talentată.

Cât despre bărbații din familie, în cazul lor tradițional e polo, practicat de prinții Philip, Charles, William și Harry.

Foto: Hepta

Vezi și Nu ai cum să nu o iubești! Ce a făcut prințesa Charlotte la nunta prințului Harry! Râzi cu lacrimi

Citește și: