Prințul Albert (64 de ani) și Prințesa Charlene (44 de ani) s-au căsătorit pe 1 iulie 2011, iar nunta de la Monaco a ținut în suspans toată suflarea Principatului. Superba Charlene, rafinată, elegantă și cu o siluetă statuară, a purtat o rochie de mireasă semnată Armani, cu o trenă de 5 metri, la care s-a lucrat preț de 2500 de ore. Rochia a avut pe ea 40.000 de cristale swarovski, 20.000 de perle și alte 30.000 de pietre aurii. Imagini superbe de la nunta din Principat, în galeria foto de mai jos.

Cuplul a marcat în fiecare an aniversarea căsătoriei, mai puțin anul trecut, când prințesa Charlene a fost absentă, din cauza bolii sale misterioase. Anul acesta s-au revanșat, însă, și și-au urat „La mulți ani!”, publicând și o poză oficială, pe Instagram, plină de mesaje care vor să transmită că totul e bine și frumos în relația de cuplu. Charlene a purtat inelul de logodnă primit în 2010, o bijuterie pe care ea o afișează foarte rar, și o rochie verde, aproape la fel cu cea din pozele de acum 12 ani, când au anunțat logodna.

Îmbrăcată tot în verde în anul 2010, când au anunțat logodna. Ce înseamnă această culoare

Pe 23 iunie 2010, Palatul Regal din Monaco anunța logodna oficială a Prințului Albert de Monaco (Albert Alexandre Louis Pierre Grimaldi) și a iubitei sale, înotătoarea sud-africană Charlene Witstock. Fiu al Prințului Rainier al III-lea (31 mai 1923 – 6 aprilie 2005) și al lui Grace Kelly (12 noiembrie 1929 – 14 septembrie 1982), Albert Grimaldi a moștenit Principatul Monaco la 12 iulie 2005. Charlene Lynette Wittstock, de naționalitate sud-africană, s-a născut la 25 ianuarie 1978 la Bulawayo, Zimbabwe. Înainte de a ajunge la Monaco, Charlene a fost profesoară și înotătoare olimpică.

Logodna cuplului a fost anunțată, în urmă cu 12 ani, și printr-o serie de fotografii în care viitoarea prințesă Charlene de Monaco apare purtând tot o rochie verde, ca aceasta de acum, de la aniversarea de 11 ani a căsătoriei. Se știe că, prin alegerea anumitor culori, putem transmite mesaje importante. Verdele este un simbol al sănătăţii, armoniei, prosperităţii, evoluţiei, fertilităţii, speranţei şi siguranţei. Adică fix ceea ce trebuie să transmită un cuplu regal peste care s-au abătut atâtea zvonuri și speculații.

Nuntă printul Albert de Monaco și Charlene. Foto: ProfimediaSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Prințesa Charlene, absentă anul trecut de la evenimentele Palatului

Soţia prinţului Albert de Monaco a revenit pe 8 noiembrie 2021 din Africa de Sud, ţara unde a crescut şi al cărei cetăţean este. Ea venea după luni petrecute acolo şi după o operaţie sub anestezie generală, la începutul lui octombrie, ultima dintr-o serie de intervenţii decise ca urmare a unei infecţii la ureche, nas şi gât. Pe 23 noiembrie, o sursă apropiată Palatului, a indicat pentru AFP că fosta înotătoare olimpică a fost internată „într-o unitate specializată, ca urmare a oboselii”, în Elveţia, notează News.ro. Pe 12 martie 2022, Palatul princiar a anunţat întoarcerea sa la Monaco.

Fotografii: PROFIMEDIA

Citește și: Charlene de Monaco și Prințul Albert, sărut bizar. Pe fața prințesei se citește repulsia și nu a știut să o mascheze

Citește și: Charlene de Monaco, cea mai nefericită prințesă din lume. Imaginile care spun totul despre suferința ei