Deși prințul Albert de Monaco a spus că soția lui nu se află în Monaco și nu a vrut să facă public locul în care se află Charlene, mulți gândindu-se la cel mai rău, ba chiar că ar fi fost internată într-un spital de boli psihice, prințesa a făcut o nouă postare pe Instagram, transmițând un nou mesaj fanilor.

Soția prințului Albert a postat pe Instagram un videoclip cu steagul din Monaco fluturând, auzindu-se Imnul Național pe fundal. Postarea ei coincide cu Ziua Națională a Principatului, care este sărbătorită pe 19 noiembrie.

„Aceeași culoare ca steagul Indoneziei ( Roșu și Alb, simbolul curajului și vindecării) #roșuesânge #albuleos”, a scris prințesa Charlene, în descrierea filmulețului, vrând să arate astfel că este alături de locuitorii din Monaco.

Potrivit unei reviste franceze, Charlene s-ar afla, de fapt, internată într-o clinică de dezintoxicare din Elveția. Se pare că prințesa este tratată aici pentru a scăpa de dependența de somnifere de care ar fi abuzat în ultima vreme.

„Un loc calm și liniștit, departe de energia negativă de la palat”, a declarat o sursă apropiată familieri regale pentru publicația din Hexagon.

„Charlene a rezistat o săptămână în Monaco, dar de fiecare dată când pune piciorul pe Rocca este sub presiune. Ea și-a revenit în ultimele luni în Africa de Sud, dar starea eu rămâne îngrijorătoare și este încă prea fragilă pentru a face față obligațiilor impuse de rolul ei”, a mai adăugat sursa.

La scurt timp după întoarcerea lui Charlene la Monaco, reprezentanți ai palatului regal din Monaco au anunțat că ea nu-și va relua îndatoririle publice și se va odihni în perioada următoare, prințul Albert, în vârstă de 63 de ani, a dezvăluit că aceasta a plecat din Monaco și se află într-o ”locație secretă”, unde se recuperează, departe de el și de copii.

”Are nevoie de odihnă și liniște. Nu se află în Principat, dar în curând vom putea să o vizităm. Nu vă pot spune mai multe. Este vorba de oboseală, nu doar fizică, care poate fi tratată doar cu odihnă. Pentru mine e simplu, prioritatea mea este familia. Este o perioadă importantă în viața copiilor. Iar atunci când un părinte lipsește din motive medicale, celălalt trebuie să fie acolo. Am auzit mulți prieteni și cunoștințe care îmi spun că și-ar fi dorit să fie acolo pentru copiii lor, să fi renunțat la munca lor. Nu vreau să am astfel de regrete.”, a declarat el în cadrul unui interviu pentru Monaco-Matin.

Mai mult, într-un interviu exclusiv acordat revistei People, prințul Albert al II-lea al Monaco afirmă că prințesa Charlene (43 de ani) suferă o „epuizare profundă, atât emoțională, cât și fizică”.

Prințul a declarat și că recuperarea soției sale va necesita îngrijiri clinice care vor dura cel puțin câteva săptămâni.

Întoarcerea lui Charlene la Monaco în urmă cu 11 zile, după opt luni petrecute în Africa de Sud, „a mers destul de bine în primele ore, iar apoi a devenit destul de evident că nu se simțea bine”, potrivit prințului Albert (63 de ani).

Referindu-se la zvonurile conform cărora cuplul ar avea probleme în căsnicie, Prințul Albert a declarat: „Probabil că va trebui să o spun de mai multe ori, dar asta nu are nimic de-a face cu relația noastră. Vreau fie foarte clar. Nu sunt probleme în relația noastră; nu în relația dintre soț și soție. Problemele sunt de altă natură”.

Acesta a mai precizat că soția lui nu are cancer sau COVID-19, așa cum s-a zvonit, ci starea actuală a prințesei Charlene este rezultatul „mai multor factori care sunt de natură privată”. „Era evident epuizată, fizic și emoțional. Era copleșită și nu putea face față îndatoririlor oficiale, vieții în general sau chiar vieții de familie”.

Prințesa Charlene de Monaco s-a întors în Principat lunea trecută, pe 8 noiembrie. Aceasta a fost plecată din luna martie în Africa de Sud, țara ei natală. Această călătorie trebuia să fie una scurtă pentru a desfășura câteva activități filantropice și să se întoarcă în luna mai, însă din păcate, ea a avut probleme de sănătate ce nu i-au permis să călătorească cu avionul și și-a prelungit șederea cu încă șase luni. Charlene a contractat o infecție gravă la nivelul sinusurilor și a avut nevoie de mai multe intervenții chirurgicale.

După plecarea prințesei în Africa de Sud, mulți au crezut că aceasta nu se va mai întoarce și că va profita de ocazia pentru a divorța de Albert de Monaco, sătulă de cazurile de paternitate în care a fost implicat acesta.