Soția prințului Albert de Monaco „a revenit de curând în Monaco”, a anunţat sâmbătă Palatul princiar într-un comunicat, după o absență de patru luni din principatul monegasc din cauza unor probleme de sănătate.

Într-o declaraţie pentru revista People, Charlene spune că îşi va continua „convalescenţa în principat cu soţul şi copiii ei alături”.

Prințesa Charlene, lovitură dură pentru prințul Albert de Monaco. Ce decizie a luat?

The wedding of Crown Princess Victoria and Daniel Westling, Government Reception, Stockholm City Hall, Stockholm, Sweden – 18 Jun 2010SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Prinţesa a fost internată într-o clinică din străinătate în luna noiembrie. Soţul ei, Prinţul Albert de Monaco, a confirmat atunci că a început să primească tratament pentru epuizare emoţională şi fizică. Ea a ratat, în decembrie, cea de-a şaptea aniversare a gemenilor ei, Gabriella şi Jacques. Acum însă va fi prezentă la aniversarea soţului său, Prinţul Albert, care împlinește astăzi vârsta de 64 de ani. Charlene nu-și va relua deocamdată îndatoririle regale, ci doar după ce-și va reveni complet.

„În acord cu medicii ei şi în condiţiile în care convalescenţa sa este pe calea cea bună, alteţele lor au convenit împreună ca prinţesa Charlene să poată să îşi continue de acum înainte convalescenţa în principat, alături de soţul ei şi de copiii lor”, precizează acelaşi comunicat de presă.

„Prinţesa Charlene tocmai a revenit în Monaco”, adăugă comunicatul, dezvăluind că „următoarele săptămâni ar trebui să îi permită prinţesei să se însănătoşească complet şi să poată să îşi reia progresiv activităţile oficiale”.

„Pentru a facilita vindecarea sa completă”, prinţesa Charlene are încă nevoie de „calm şi linişte”, a precizat Palatul princiar monegasc, ceea ce a iscat iar un val de controverse cu privire la boala misterioasă a prințesei. .

Pe 23 noiembrie, o sursă din anturajul casei princiare din Monaco, a dezvăluit pentru AFP că prinţesa Charlene, fostă înotătoare de nivel olimpic, a fost internată „într-o clinică specializată în urma unei stări mari de oboseală asociate slăbiciunii sale”. Potrivit mai multor surse concordante, acea clinică se află în Elveţia.

O lună mai târziu, un comunicat al Palatului princiar anunţa că însănătoşirea prinţesei Charlene „ar trebui să dureze alte câteva luni”.

Absentă pe 16 noiembrie la o ceremonie organizată de Crucea Roşie din Monaco, la care anunţase iniţial că urma să participe, după întoarcerea sa din Africa de Sud, prinţesa nu a fost prezentă nici la ziua naţională a principatului monegasc, celebrată trei zile mai târziu.

În acea zi, prinţul moştenitor Jacques de Monaco şi sora lui geamănă Gabriela, în vârstă de şase ani, au apărut în balconul oficial al Palatului princiar monegasc cu mesaje de afecţiune adresate mamei lor, care nu a participat la festivităţile oficiale.

În vârstă de 43 de ani, prinţesa Charlene, soţia prinţului Albert al II-lea de Monaco, a revenit în principat pe 8 noiembrie după mai multe luni petrecute în ţara ei natală, Africa de Sud. Prinţesa monegască a suportat în Africa de Sud o intervenţie chirurgicală sub anestezie generală la începutul lunii octombrie, ultima procedură dintr-o serie de operaţii provocate de o infecţie ORL.

Cea mai recentă apariţie publică a prinţesei Charlene, alături de prinţul Albert al II-lea de Monaco, datează din ianuarie 2021. Pe 25 august 2021, prinţesa Charlene a publicat pe Instagram câteva fotografii alături de soţul ei şi de copiii lor.

Fostă înotătoare de înalt nivel competiţional, Charlene Lynette Wittstock, născută în 1978 în Zimbabwe, s-a căsătorit cu prinţul Albert al II-lea de Monaco în anul 2011.

Tabloidele internaţionale au relansat recent speculaţiile despre un divorţ sau o despărţire a cuplului princiar monegasc, alimentate de absenţa prelungită a prinţesei Charlene în principatul Monaco.

Cea de-a zecea aniversare a căsătoriei lor nu a putut fi sărbătorită în luna iulie în principat, din cauza acestei absenţe.

Cu toate acestea, la începutul lunii au apărut informații că prințesa Charlene îi pregătește lui Albert o lovitură neașteptată. Ea vrea să-și ia copiii și să se mute din Regat, tocmai în Elveția, unde și-a petrecut ultimele luni.