De altfel, cu o zi înainte de funeralii, în fața Palatului Regal, principele Nicolae a stat de vorbă cu oamenii, le-a strâns mâinile și chiar i-a îmbrățișat. Mai mult, le-a transmis ”Am să mă întorc”, conform Libertatea.ro. Cei mai mulți s-au bucurat, însă nu toți. Nicolae a specificat că, atâta vreme cât ține doliul, nu va face declarații, din respect pentru regele Mihai. Apoi, însă, lucrurile se vor schimba. El și principesa Margareta se vor înâlni în ianuarie la tribunal, în Elveția, după cum a anunțat avocatul său, Radu Enache, într-un interviu acordat revistei Taifasuri.

Proces între mamă și fiu. Nicolae a scăpat de acuzația de lovire

Principele este acuzat de principesa Margareta de ”tentativă de violare de domiciliu”. Urmărirea penală s-a încheiat, dosarul a ajuns în instanță. Margareta ar fi putut pune capăt acestei situații la audierile din noiembrie, dar n-a făcut-o, ceea ce spune multe despre ceea ce va urma.

Înainte de moartea regelui Mihai, când starea sa de sănătate s-a deteriorat, Nicolae s-a deplasat de urgență în Elveția, pentru a-l vedea. Nu a fost însă lăsat să intre pentru a-și vedea bunicul. Mai mult, Casa Regală chiar a depus o plângere împotriva sa.

Inițial, a fost acuzat și de lovire, dar de aceastaă acuzație a scăpat.

Procesul cu principesa Margareta e doar primul pas. Nicolae va ataca succesiunea

Atmosfera în familia regală va fi una zbuciumată cu certitudine. Imediat după moartea regelui, Nicolae și-a schimbat numele, alăturându-și titulatura retrasă.

Mai mult, potrivit avocatului său, principele va ataca în scurt timp decizia de retragere a succesiunii. ”Principele doreste să fie reintegrat în familia regală, în ordinea de succesiune. Pentru asta se luptă. Decretul de înlăturare nu i-a fost  comunicat în original. El nu a semnat declarația de acceptare de înlăturare de la succesiune”, a precizat avocatul.

Nicolae și-a pierdut titlul de principe după ce o fostă iubită, Nicolta Cîrjan, a susținut că era însărcinată cu copilul său (născut între timp în februarie 2016). Nicolae a negat acest lucru și susține că regele Mihai nu a fost la curent cu decizia de a-i fi retras titlul.

Nicolae a anunțat în vară logodna cu Alina Maria Binder, iar săptămâna trecută a ieșit la iveală faptul că cei doi chiar s-au căsătorit în secret.

Vezi și Presa britanică, cuvinte de laudă la adresa fostului principe Nicolae. E comparat cu prințul Harry: „A devenit foarte iubit de români”

Citește și: