Nicholas Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, cel caruia i-a fost retras titlul de Principe in 2015, și logodnica lui, Alina Binder, se vor căsători în acestă toamnă, în România. Cel puțin așa a declarat ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeșului şi Muscelului, pentru Jurnalul de Argeș.

„Au venit cu flori şi rugăciuni la mormintele Regelui Mihai şi Reginei Ana din noua catedrală, apoi, la străbunici, în catedrala voievodală”, a declarat ÎPS Calinic.

Citește și: Mesajul emoționant al fostului principe Nicolae pentru cea mai importantă persoană din viața lui: „Sunt fericită să…”

Evenimentul va avea loc în septembrie

„Am stat de vorbă şi, dintr-una într-alta, pentru că n-au abordat direct subiectul acesta, au vorbit şi despre nuntă şi cununia religioasă, pe care s-au gândit să le facă în România. Aşa au stabilit definitiv. Au spus că s-au gândit la câteva locuri mai deosebite din România:  Braşov,  Sinaia – la mănăstire, iar nunta la celebrul cazino de acolo,  mai ales că invită oaspeţi aleşi, în jur de 400, din casele regale ale Europei, cum au fost şi la înmormântarea bunicului său, şi au nevoie de un spaţiu mai mare –  dar şi Curtea de Argeş,  la mănăstire şi apoi la un local pe care au pus ei ochii, situat undeva între Curtea de Argeş şi Câmpulung – «Premier» – un local de vreo 600-700 de locuri”, a mai dezvaluit ÎPS Calinic.

IPS Calinic a mai spus că l-a sfătuit pe Principele Nicolae să facă totuși nunta la Curtea de Argeș. „Noi am spus că e frumos acolo unde el a plâns mai mult ca rudă, ca nepot al Regelui Mihai, la Curtea de Argeş, mai ales că e foarte frumos la Argeş. Le-am spus că ar fi potrivit să facem cununia în catedrală şi să dea un bufet suedez în tot parcul mănăstirii, unde încap până la 5.000 de persoane. Nu mâncare, că oamenii mănâncă acasă. Au spus că se gândesc şi urmează să se decidă. Noi ne-am arătat disponibilitatea. Când vor veni iar să povestim, vom şti exact. Nunta va fi în septembrie. Până atunci, mai orânduiesc şi vor face cum vor de cuviinţă, să nu se supere nici Custodele Coroanei Regale. Pentru că există un cod regal: pui mâna pe lingură abia după ce a pus mâna regele, nu umbli cu lingura aşa, cum vrei tu…”.

Citește și: