Filmarea din 1957 arată că regina, foarte tânără pe atunci la cei 31 de ani ai săi, îmbrățișa noul. Totuși, nu lăsa deoparte nici trecutul, ea referindu-se în mesajul său inclusiv la tatăl ei, el care până în urmă cu câțiva ani avusese menirea de a transmite britanicilor urări de Crăciun.

Mesajul a fost filmat într-una dintre încăperile de la Palatul Sandringham, reședința reginei de la țară, acolo unde își petrece întotdeauna Sărbătorile de iarnă.

În mesajul televizat regina este văzută purtând o rochie lucioasă, metalică, și un colier cu perle. Stă dreaptă și din când în când își consultă notițele. În fundal se văd fotografii cu prințul Charles și cu prințesa Anne, pe atunci niște copii.

”Sper ca 1958 să vă aducă binecuvântarea Domnului și toate lucrurile la care visați. Așa vă doresc la toți, tineri și vârstnici, oriunde ați fi, toată bucuria, entuziasmul și pacea unui Crăciun foarte fericit”, își încheie monrahul discursul.

Primul mesaj de Crăciun al reginei a fost rostit la 26 de ani, la doar câteva luni după moartea tatălui ei, înainte de încoronare.

Vezi și Prima reacție a palatului după ce s-a aflat că regina va renunța la tron. Bucurie mare în Regat

Citește și: