Celebrul artist a participat recent la emisiunea ”Ferma – Un nou început” cu spearanța că va câștiga suficienți bani pentru a putea lupta pentru sănătatea copilului său. După ce a ieșit din competiție, acesta a obținut ajutor, astfel că, la ora actuală, fiul lui, Leon primește tratament specializat în Turcia.

”Încă un pas pentru Leon. Azi, Leon a avut prima intervenție: primul transfer de celule stem. Un prim pas important în drumul lui spre o copilărie normală, una în care să alerge, să exploreze lumea din jurul lui și să descopere bucuriile vârstei lui. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost și ne sunt alături cu un gând, cu o rugăciune și cu o contribuție la cazul lui Leon. Vă dorim tot ce e mai bun”, a scris Kamara pe orețea de socializare.

Fiul lui Kamara suferă de tetrapareză spastică

Leon, fiul lui Kamara, are cinci ani și a fost  diagnosticat cu tetrapareză spastică, la scurt timp de la nașterea sa. La ora actuală, Leon se folosește doar de un braț, cântărește 10 kilograme, are dificultăți de creștere și de mobilitate,  și are nevoie de supraveghere permanentă. „Crește foarte puțin și foarte greu. După naștere a intrat într-un stop cardio-respirator.  Medicii nu mi-au spus mare lucru, probabil pentru că am născut natural. Dacă făceam cezariană că s-a născut la 36 de săptămâni și nu a fost băgat la incubator imediat după, probabil nu avea nicio probleme. Așa imediat după a suferit un stop-cardiorespirator. Nu am vrut eu să nasc natural. S-a întâmplat să nasc la Constanța, le-am spus că medicul meu m-a programat pentru cezariană și ne-a recomandat cezariană, dar cei de acolo din Constanța nu au vrut să asculte”, a povestit Oana, fosta soție a lui Kamara în emisiunea lui Măruță.

„Totul a început de la o dublă eroare medicală; Are o tripareză spastică, cele trei membre ale lui nu funcționează. Leon ar fi putut fi un copil sănătos dacă medicii i-ar fi pregătit nașterea și dacă l-ar fi ținut în incubator după venirea pe lume”, a declarat Kamara.

O șansă pentru micuțul Leon sunt operațiile pe care le va face în Turcia, mai exact două tratmente cu celule Stem și o intervenție chirurgicală la nervii coloanei vertebrale.Kamara:”Părinte faci ce poți, chiar și prin foc de e, înoți”, a mai spus artistul.

Citește și: