Peste 400 de persoane au urmărit în premieră documentarul „Colectiv”, primul film documentar românesc selectat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Documentarul despre incendiul din clubul bucureștean Colectiv a fost proiectat în Sala Grande, unde sunt ecranizate pelicule celebre și sunt decernate premii în cadrul Festivalului de Film de la Veneția.

Vezi aici filmarile secrete de la incendiul din Colectiv!

Veniți din Italia, Elveția sau chiar din China, cinefilii au apreciat pelicula în regia lui Alexander Nanau.

O cinefilă din China a mărturisit că documentarul „Colectiv” a emoționat-o până la lacrimi.

„Îmi este foarte greu să vorbesc. Sunt foarte emoționată. Nu cred că este ficțiune. Este un documentar. Am apreciat cu adevărat această peliculă. Nu doar în România, cred că și în China, peste tot în lume sunt numeroase probleme sociale”, a spus ea.

O bună parte a acestui film cuprinde investigațiile Gazetei Sporturilor de după Colectiv: Hexi Pharma, Secureanu, spitalele Primăriei și altele. Puține ziare din lume au avut onoarea de a fi, vreodată, subiectul unui film ajuns la un asemenea eveniment.

Echipa jurnaliștilor de investigații condusa de Catalin Tolontan, care a realizat anchetele jurnalistice în Gazeta Sporturilor, își continuă acum munca în cadrul cotidianului Libertatea. Catalin Tolontan conduce acum echipele editoriale Libertatea si Gazeta Sporturilor.

Citeste mai mult pe Libertatea.

Vezi si Documentarul „Colectiv”, premiera nord-americană la Festivalul de Film de la Toronto

Vezi si VIDEO: Conferință de presă, înaintea premierei filmului ”Colectiv”, la Festivalul de Film de la Veneția. Tolo: „Este meritul întregii prese din România”