Ducii de Sussex au postat pe instagram două imagini cu micuțul Archie, imediat după ceremona de botez, realizate de fotograful Chris Allerton. Prima imagine este un portret de familie, în care alături de Meghan, Harry și Archie, apar ducii de Cambridge, prințul Charles, Camilla și mama lui Meghan, Doria, și surorile prințesei Diana,  Lady Jane Fellowes și  Lady Sarah McCorquodale. Meghan, care îl ține în brațe pe Archie, stă pe o canapea verde, alături de soțul ei, în timp ce ceilalți stau în jurul și în spatele lor.

Micuțul Archie va bate un nou record în familia regalăSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

În a doua imagine, Archie apare tot în brațe la Meghan, pe care o ține protector de brațe prințul Harry. Imaginea a fost realizată  în grădina cu trandafiri de la castelul Windsor. Archie a fost  botezat  de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii anglicane, în apă adusă din Râul Iordan, din Israel.

 

„ Ducele și ducesa de Sussex sunt atât de fericiți să împărtășească bucuria acestei zile cu membrii publicului care au fost incredibil de susținători de la nașterea fiului lor. Ei vă mulțumesc pentru bunătatea voastră și pentru  primirea primului lor născut și sărbătoresc acest moment special.
„Înălțimile lor Regale se simt norocoase că  s-au bucurat de acestă zi alături de familia și de nașii lui Archie. Fiul lor, Archie, a fost botezat, purtând replica manuală a rochiei de botez regale care a fost purtată de copiii regali în ultimii 11 ani. Originala rochie de botez regală a fost comandată de regina Victoria, în 1841,  și a fost purtată pentru prima dată de fiica sa cea mai mare. A fost ulterior purtată de mai multe generații la botezurile regale, inclusiv de regină, de copiii ei și  de nepoții ei până în 2004, când regina a comandat să fie făcută această replică, pentru a se putea păstra această ținută originalp istorică și fragilă și pentru ca tradiția să continue”, au scris ducii de Sussex la imaginile de botez.

Meghan a purtat la eveniment o rochie albă, marca Dior, în timp ce Kate a optat pentru o rochie roz, semnată de Stella McCartney.

Ducii de Sussex s-au abătut de la tradiția regală și au ales ca botezul micuțului Archie să fie privat, spre nemulțumirea britanicilor. Ei au refuzat să invite presă la eveniment și astfel, care să-I fotografieze când ajung și când pleacă de la biserică.

Regina a lipsit de la eveniment, așa cum a anunțat. Ea a preferat să-și petreacă weekendul, alături de prințul consort Philip.

 

Citește și: