Prințul George și prințesa Charlotte de Wales au fost lăudați pentru apariția lor „impecabilă” la funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a, care sunt în plină desfășurare la Londra.

Cei doi copii mai mari ai prințului și ai prințesei de Wales au mers spre Westminster Abbey în aceeași mașină cu Camilla, regina Consoartă, și cu mama lor, Kate. Jurnaliștii de la BBC i-au descris pe George (9 ani) și pe Charlotte (7 ani) ca având o apariție „impecabilă”, scrie The Independent.

George a purtat un costum bleumarin, cu o cravată neagră, în timp ce Charlotte a avut un pardesiu negru, plisat în zona spatelui, identic cu cel purtat de mama ei, Kate. Micuța a purtat și o pălărie cu panglică neagră, fiind o copie în miniatură a distinsei sale mame. Fotografii PROFIMEDIA / HEPTA

Primele imagini cu copiii lui Kate Middleton la înmormântarea reginei

Queen Elizabeth II funeralSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 14

Relația Reginei cu strănepoții ei a fost una plină de candoare. Charlotte, năzdrăvană și plină de idei năstrușnice, o numea pe Regină „Gan Gan”, iar asemănarea fizică dintre ele era evidentă. În fiecare an, când Kate publica poze aniversare cu Charlotte, reacția jurnaliștilor britanici era la unison: „seamănă cu Regina Elisabeta a II-a”. Fratela mai mic al lui George şi Charlotte, Louis, care are patru ani, nu participă la slujba de înmormântare a străbunicii.

Prinţul George şi prinţesa Charlotte au mers în spatele sicriului străbunicii lor, regina Elisabeta a II-a, înainte ca acesta să fie transportat în interiorul Abaţiei Westminster unde au avut loc funeraliile regale.

Două minute de reculegere au fost păstrate luni în memoria reginei Elisabeta a II-a, în Abaţia Westminster din Londra şi în restul Regatului Unit, la finalul slujbei religioase pentru funeraliile regale. Ceremonia s-a încheiat cu intonarea imnului naţional, „God Save the King”, cântat în versiunea sa masculină după ce Charles al III-lea a devenit rege.

Citește și: Gestul emoționant făcut de fiica lui Edith Gonzalez la doi ani de la moartea actriței. A rupt inimile tuturor

Citește și: Câți copii, nepoți și strănepoți are Regina Elisabeta a II-a. Cine sunt aceștia și care este linia de succesiune