Unul din medicii care l-au operat pe Florin Busuioc a dat primele declarații despre starea îndrăgitului actor. Acesta a precizat că Busuioc nu este încă conștient, iar transferul la București este încă mult prea riscant. „ Nu este conştient. Transferul la Bucureşti este riscant”, a spus acesta pentru Adevărul, precizând că starea vedetei ProTV este mult mai bună, dar Busu este în continuare sedat și se află la Terapie Intensivă.

„Florin Busuioc a venit la spital în stare foarte gravă. A avut un vas mare de sânge complet obturat la inimă. După ce i-am montat un stent, putem spune că pacientul se simte mult mai bine. Are tensiunea 12.7, dar este în continuare intubat şi ventilat mecanic, starea lui generală fiind monitorizată de aparate.  Dacă nu se făcea această procedură în regim de urgenţă, şansele de supravieţuire ar fi fost minime”, a spus medicul Trașcă, pentru Click.

Citește și: Andra, dezvăluire făcută la filmări: „Și eu sunt gravidă”

Florin Busuioc a făcut infarct după ce a jucat într-o piesă de teatru

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic marţi, 6 noiembrie, în jurul orei 21.30, după un spectacol la Filarmonica din Craiova. Actorul jucase într-o piesă de teatru, iar la finalul spectacolului a spus că nu poate să mai respire. A vrut să meargă afară, să ia o gură de aer, dar nu a reuşit. S-a aşezat pe un scaun şi s-a prăbuşit. Imediat colegii au sunat la 112. Şase apeluri s-au dat, unul după altul.  Medicii de la SMURD au venit la locul incidentului și au reuşit să-l resusciteze.  După ce pacientul a ajuns la Terapie Intensivă la Spitalul Judeţean din Craiova, medicii au stabilit că trebuie de urgenţă operat. Posibilitatea de a fi transferat la Bucureşti cu un elicopter SMURD sau un avion militar a fost exclusă din cauza condiţiilor nefavorabile.

A fost operat la Craiova de un medic care va fi șomer

La Craiova există Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară în curtea Spitalului Judeţean din Craiova, potrivit Adevărul. A fost inaugurată în aprilie, este dotată la standarde europene, dar nu are medici şi funcţionează ocazional. Mai mult, şeful clinicii, dr. Octavian Istrătoaie, a fost de negăsit aseară, nu a răspuns la telefon, iar într-un final chiar şi-a închis aparatul. Conform protocolului, doar cu acordul său medicii puteau să intre în sala de operaţie din clinică. A fost momentul în care managerul Spitalului Judeţean, căruia i se subordonează directorul cliniciişi-a asumat întreaga responsabilitate şi a cerut ca operaţia să se facă de urgenţă.   Medicii Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă au intrat imediat în sala de operaţie. Alături de ei a fost şi dr. Emilia Goanţă, medic electrofiziolog.

 

Soția lui Florin Busuioc a ajuns azi-noapte la Craiova

Operaţia a durat 10 minute şi a decurs foarte bine. Cel care a implantat stentul a fost cel mai tânăr dintre medici, Eugen Ţieranu, în vârstă de 30 de ani. Acesta nu este angajat al spitalului, dar a venit imediat de acasă şi a acceptat să intre în sală alături de colegul său, Paul Traşcă.

Tânărul Ţieranu este rezident în ultimul an, în Bucureşti, iar de la 1 ianuarie 2019 va avea oficial statutul de şomer. Deşi Spitalul Judeţean din Craiova putea să-l angajeze până acum la Clinica de cardiologie, solicitarea i-a fost refuzată, întrucât scoaterea posturilor la concurs este tergiversată de luni întregi.

La Craiova a ajuns imediat după operaţie şi soţia lui Florin Busuioc. Aceasta a fost aşteptată de colegii actorului în curtea spitalului.

Citește și: