Elisabeta a II-a are 93 de ani și este cel mai longeviv monarh, iar recent presa britanică a anunțat că suverana a decis să se retragă din viața publică și că vrea să-i cedeze tronul fiului ei, imediat după ce va împlini vârsta de 95 de ani. Însă, se pare că prințul Charles mai are de așteptat, pentru că regina nu are de când să renunțe prea curând la tron.

Într-o declarație de presă oficială, purtătorul de cuvânt al Palatului Buckingham a spulberat orice speculație.

Regina nu are niciun plan de retragere

„Nu există niciun plan de schimbare în pregătire, la vârsta de 95 de ani sau orice altă vârstă”, a declarat acesta citat de revista People.

Ziarele britanice s-au aventurat să speculeze că Elisabeta a II-a este gata să se retragă, iar semnalul a fost dat după ce regina i-a retras fiului ei, prințul Andrew, toate titlurile și favorurile regale.

Conform The Sun, cel care a convins-o pe regină să ia această decizie radicală a fost prințul Charles, succesorul ei la tron. Publicația notează că Charles a vrut să demonstreze că e gata să preia puterea și că e capabil să facă față viitoarelor îndatoriri de rege.

Informația că regina ar renunța la tron când va împlini 95 de ani a apărut prima dată în biofgrafia prințului de Wales, a lui Robert Jobson, ce a fost lansată în toamna anului 2018.  În cartea, intitulată Charles At Seventy, autortul susținea că regina ce va retrage treptat de la tron, iar prințul va prelua, încet – încet, mare parte din îndatoriri. Deja regina și-a redus gradual evenimentele publice la care a participat, de la 332, în 2016, la 283, în 2018.

Vestea îi bucură pe britanici, care nu-l apreciază așa tare pe prințul Charles, ci își doresc ca regină să mai stea pe tron atât cât va putea sau să-i cedeze puterea nepotului ei, prințul William.

Citește și: