Anthony Delon a mărturisit într-un interviu pentru postul TV RTL că tatăl lui l-a rugat ajutorul pentru a apela la sinucidere asistată și el a acceptat să fie alături de actor în ultimele lui momente. „Da, e adevărat. M-a rugat, am acceptat”, a spus Anthony.

funeral ceremony for late French actor Jean-Paul Belmondo at the Saint-Germain-des-Pres church in Paris,SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Sinucidera asistată nu este permisă în Franța, dar Alain Delon poate urma această procedură pentru că are și rezidență elvețiană, unde e legal.

După ce s-a aflat ultima lui dorință, actorul a avut prima reacție și și-a luat rămas bun de la fani.

„Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care m-au însoțit de-a lungul anilor și mi-au oferit sprijin. Sper ca viitorii actori să găsească în mine un exemplu nu doar la nivel profesional, ci și în viața de zi cu zi, cu victorii și înfrângeri. Vă mulțumesc. Alain Delon”, a transmis și actorul francez, după ce fiul lui a dezvăluit că starul vrea să fie eutanasiat, potrivit revistei Marca.

Actorul trăiește o dramă din 2019, când a suferit un dublu accident vascular cerebral, iar anterior, în 2017, fusese supus unei intervenții chirurgicale, pe fondul unor probleme cardiace.

Nathalie Delon, soția actorului francez, s-a stins din viață în anul 2021, cauza decesului fiind un cancer pancreatic, la rândul său cerând să fie eutanasiată. Dat fiind faptul că această procedură era interzisă în Franța, acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar în cele din urmă Nathalie a pierdut lupta cu viața. Alain Delon nu a trecut peste moartea soției sale și a suferit un dublu accident vascular cerebral.

„Eutanasia este cel mai logic și firesc lucru de făcut. De la o anumită vârstă și timp, avem dreptul să plecăm pașnic din această lume, fără sprijinul unui spital sau al dispozitivelor de susținere a vieții”, a spus Alain Delon într-un interviu în 2021.

Anthony Delon, o copilărie grea. Tatăl lui era foarte dur

Problemele de sănătate cu care Alain Delon s-a confruntat în 2019 au creat îngrijorare printre apropiaţi. După accidentul vascular cerebral el a fost internat într-o clinică din Elveţia, iar alături pede el l-a avut fiul său din relaţia cu Nathalie Delon, Anthony, care declara anul trecut că această criză a reuşit incredibilul: să-i apropie. „De atunci avem o relaţie mai puţin furtunoasă, mai deschisă şi mai plăcută ”, a spus el.

Cu toate acestea, în cartea sa autobiografică, lansată în luna martie, „Entre chine et loup”, Anthony a făcut dezvăluiri dure despre comportamentul celebrului său tată. Acesta a povestit că scrierea acestei cărți a fost ca o terapie după moartea mamei sale, Nathalie Delon.

„Este cartea unui bărbat de 57 de ani care şi-a analizat rănile provocate într-o familie în care iubirea şi-a găsit cu greu drumul”, spune el.

Anthony relatează mai multe episoade care i-au marcat copilăria. Pe când avea zece ani şi se afla la casa de vacanţă de la ţară a familiei, în timpul prânzului, Alain ar fi fost extrem de deranjat de atitudinea fiului care, în opinia lui, nu mânca civilizat.

„Mi-a strigat: Furculiţa se duce la gură! Apoi, cuprins de-o furie subită, mi-a luat farfuria cu mâncare şi a aruncat-o cu totul pe fereastră!” Trimis în camera sa, Anthony şi-a văzut apoi tatăl năpustindu-se asupra lui cu un bici de piele cu care l-a lovit. “Nici câinii nu mi-i lovesc aşa”, comentează acum în cartea sa.

Într-un alt episod, Anthony relatează o altă izbucnire violentă: “Tata a sărit la gâtul meu, făcându-mă să cad pe spate cu tot cu scaun. M-a strâns de gât, împiedicându-mă să respir”.

Fiul lui Alain mărturisește că nu a fost deloc ușor să fii copilul marelui actor, care era extrem de dur. El a povestit că la 12 ani, tatăl lui i-a cerut să-i dovedească să meargă singur noaptea în pădure ca să dovedească că e bărbat. “Tata mi-a spus: dovedeşte-mi că eşti bărbat, du-te şi fă înconjurul lacului în pădure în miezul nopţii”, a povestit Anthony mărturisind că acel episod îi dă și azi fiori reci.

Foto: profimedia

Citește și:

Alain Delon i-a cerut fiului său Anthony să accepte să fie eutanasiat. „Mi-a cerut-o, am acceptat”, a mărturisit Anthony Delon

Alain Delon și-a făcut testamentul. Cui îi va lăsa toată averea sa. Decizia lui va stârni un scandal uriaș în Franța

A fost idolul femeilor, însă acum e de nerecunoscut. Cum arată Alain Delon la aproape 86 de ani

Alain Delon și-a pregătit deja testamentul. Cine se va ocupa de respectarea ultimelor sale dorințe

Fiica lui Alain Delon s-a căsătorit, în secret. Anouchka a dat vestea pe Instagram