Regina Elisabeta a II-a împlinește astăzi 95 de ani și are partea de cea mai tristă aniversare, fiind pentru prima dată singură în 73 de ani. Pentru că e în doliu nu a vrut să sărbătoarească, dar a transmis un mesaj emoționant pentru britanici și pentru fanii familiei regale.

Majestatea sa a ținut să mulțumească public națiuniii pentru „sprijin și bunătate”, în aceste momente grele pentru ea, în urma morții soțului ei, prințul Philip.

Aceasta este prima aniversare fără cel care i-a fost soț timp de 73 de ani și a mărturisit că simte o mare tristețe în aceste zile după înmormântarea ducelui de Edinburgh.

„Cu ocazia aniversării mele de 95 de ani, am primit multe mesaje cu urări de bine, și apreciez foarte mult. În timp ce, ca familie, trecem printr-o perioadă de mare tristețe, a fost o consolare pentru noi toți să vedem și să auzim omagiile aduse soțului meu, de la cei din Regatul Unit, Commonwealth și din întreaga lume.

Eu și familia mea dorim să vă mulțumim tuturor pentru sprijinul și bunătatea care ni le-ați arătat în ultimele zile. Am fost profund mișcați și continuă să mi se reamintească că Philip a avut un impact extraordinar asupra persoanelor pe care le-a cunoscut de-a lungul vieții sale”, a declarat regina.

Membrii familiei regală au fost alături de regină și au avut grijă de ea pe perioada doliului, iar câțiva sunt așteptați să o vizteze la castelul Windsor.

Fiind prima aniversare fără iubirea vieții ei, regina a refuzat să fie sărbătorit-o și astăzi, la cererea ei, nu vor fi trase salve de tun ca în anii trecuți.

Prințul Philip a murit pe 9 aprilie la vârsta de 99 de ani, iar familia regală și-a luat rămas bun de la el într-o impresionantă ceremonie la capela St. George de la castelul Windsor, la care au participat doar regina și alții 29 de oameni din cauza pandemiei de covid. Imaginile cu regina stând singură într-o lojă din capelă și plângându-și soțul au făcut înconjurul lumii și au emoționat pe toată lumea.

Today is The Queen’s 95th birthday.

The Queen was born at 2.40am on 21 April 1926 at 17 Bruton Street in Mayfair,…

Posted by The Royal Family on Wednesday, April 21, 2021

Regina își va petrece ziua de naștere ca orice zi obișnuită, și își va scoate la plimbare câinii corgi, prin grădinile Frogmore,așa cum a făcut în fiecare zi de când a murit prințul Philip, mulți crezând că face acest lucru pentru că o ajută să nu se mai gândească cât de singură a rămas fără soțul ei.

Pentru prima dată în 70 de ani, Suverana a rfuzat să facă un portret oficial pentru ziua ei, tradiție la care ea și Philip țineau foarte mult. Familia regală a publicat azi o singură imagine cu ea, în care apare singură și subliniază tristețea lăsată de absența ducelui.

Royalty – Princess Elizabeth and Duke of Edinburgh Honeymoon – BroadlandsSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

„Astăzi este cea de-a 95-a aniversare a reginei. Regina s-a născut la 2.40 dimineața pe 21 aprilie 1926, pe strada Bruton din Mayfair, Londra. A fost primul copil al ducelui și al ducesei de York, care au devenit ulterior regele George al VI-lea și regina Elizabeth. Anul acesta regina a rămas la castelul Windsor, într-o perioada de doliu regal după moartea ducelui de edinburgh”, este textul care însoțește fotografia cu portretul reginei, care zâmbește și poartă haine mov.

Prinţul Philip a avut parte de o ceremonie militară, dar nu şi de funeralii naţionale. A fost dorinţa lui. În deplină concordanţă cu restricţiile antipandemie, la slujba din capela Saint George au participat doar 30 de persoane, în frunte cu Suverana. În timpul procesiunii funerare, dar şi pe durata slujbei, prinţii William şi Harry nu au stat unul lângă celălalt, pentru că familia regală a dorit să evite orice fel de tensiune care să umbrească funeraliile.

Regina și prințul Philip au fost căsătoriți 73 de ani. Cel mai longeviv prinț consort din istoria națiunii a murit la 9 aprilie la vârsta de 99 de ani.

Foto: Profimedia

Citește și: