Zâmbitoare și înconjurată de animăluțe de plus, Andreea arată faorte bine. Artista a povestit că stopul cardio-respirator a survenit chiar după ce medicii i-au dat-o în braţe şi a pupat-o pe cea mică. Apoi i s-a făcut rău imediat.

„Făcând o comparaţie cu naşterea Ellei (prima fetiţă a Andreei Bălan – n.r.), de când îmi aduc perfect aminte când mi-au pus-o pe obrăjor, am pupat-o, am văzut-o când au spălat-o şi am fost conştientă în timp ce m-au cusut, aici mi s-a spus: «ai luat-o pe Clara, ai pupat-o, ţi-am pus-o la obraz, ai plâns şi erai fericită că ai născut». Eu nu îmi aduc aminte, pentru că după ce am pupat-o am înţeles că deja am intrat în stop cardio-respirator, mi s-au administrat medicamente şi cred că medicamentele m-au făcut să uit ce s-a întâmplat“, a spus Andreea.

Fiica cea mică a Andreei Bălan a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă. Artista a chemat ambulanța: „Am murit...”SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Artista a povestit că totul s-a întâmplat după ce medicii îi închiseseră deja operația de cezariană.

„Mă închisese deja doctoriţa şi apoi am început să sângerez şi a trebuit să mă redeschidă şi împreună cu ceilalţi medici să mă cureţe de lichid“, mărturiseşte Andreea.

Citește și: Ce este embolia cu lichid amniotic, complicația suferită de Andreea Bălan în timpul operației de cezariană. Când apare și cum o recunoști?

Andreea Bălan nu-și aduce aminte nimic

„Eu am amintirile cu pozele de aici din salon de când m-am internat, mă uit la poze şi îmi aduc aminte că m-am schimbat şi m-am dus spre sala de operaţii. De acolo nu îmi aduc aminte nimic. Mi s-a spus că imediat după ce am pupat-o pe Clara am început să intru în stop-cardio respirator şi s-au început manevrele de resuscitare, care au durat un minut. M-au intubat, m-au dus la terapie intensivă, unde am stat două zile. Îmi aduc aminte vag ce s-a întâmplat când eram la terapie, eram conectată la foarte multe aparate, la un moment dat mi-au scos tubul, iar după ce l-au scos am devenit conştientă“, adaugă ea.

Andreea a născut cel de-al doilea copil, luni, pe 4 martie, însă în urma complicațiilor suferite în timpul operației de cezariană, a făcut stop cardio-respirator și a fost nevoită să stea la Terapie Intensivă pânăî miercuri. Ea și-a luat fetița în brațe, abia după două zile de la naștere.

Citește și:Andreea Bălan, mărturii din infern: ”A fost o minune că mai întâi au scos-o pe ea. Dacă nu interveneau, eu puteam să mor”

Andreea Bălan și-a văzut fetița după două zile

„Miercuri am revenit în salon şi am văzut-o pe fetiţa mea, Clara Maria, până miercuri am fost la terapie intensivă. M-am internat  pe 4, la ora 17.30 era programată operaţia şi din acel moment nu ştiu ce s-a întâmplat timp de două zile. Mi s-a explicat ce s-a întâmplat şi că a fost o situaţie foarte gravă, una la 80.000 de cazuri, iar eu am avut noroc. (…)Nu se întâmplă doar la cezariană, se poate întâmpla şi când mama naşte natural şi i se rup membranele şi atunci acel lichid intră în fluxul sanguin. Şi dacă ajunge în plămân, la creier sau la inimă, mama moare. Adică e foarte important ca lichidul ăla să nu intre. Sau când ai două cezariene una după alta, poţi să faci ruptură uterină şi atunci, evident, lichidul intră în sânge. Eu am avut foarte mare noroc pentru că medicii au intervenit foarte repede. (…)  Nu ştiam ce înseamnă, ştiam că dacă fac o cezariană foarte repede după prima există riscul de rupere uterină şi de aceea am şi aşteptat mai bine de un an să rămân din nou însărcinată. Aici, în spital, nu s-a mai întâmplat cazul ăsta. Doctorul Herghelegiu a mai văzut alte două-trei astfel de cazuri în altă parte şi noroc că le-a văzut pentru că a ştiut cum să acţioneze. Împreună cu doctoriţa mea, cu şefa de secţie şi cu anestezistul, care imediat a simţit că intru în stop cardio-respirator şi a început resuscitarea, a luat anumite decizii specifice acestui caz special“, mai spune ea referitor la intervenţia medicilor.

Andreea a vorbit şi despre recuperare şi a mărturisit că sper ca peste trei luni să danseze din nou.  „”Operația nu mă mai doare atât de tare. Mă simt în forță și curajoasă!(…) Am făcut foarte multe analize, două RMN-uri şi toate au ieşit bine. Mie mi se pare că sunt la fel ca înainte, dar poate că nici nu conştientizez. O să mă vindec de operaţia de cezariană aşa cum m-am vindecat de cealaltă. O să aştept două luni să mi se vindece tăietura, deja la patru luni pot să dansez, la şase luni pot să fac prize cu Petrişor. Nu mi se pare că s-a întâmplat ceva. Eu în continuare o să fac show şi peste trei luni o să mă vedeţi“, a mai spus Andreea.

Andreea a postat pe Facebook în urmă cu câteva ore încă o fotografie cu fetiţa ei. „Ia priviţi ce minune am eu aici. E sănătoasă, cântăreşte 3,190 g, are 49 cm, e cuminte şi papă mult. Sunt o norocoasă!“, a scris Andreea.

 

Citește și: