Cele mai recente imagini cu regina o arată pe aceasta în timp ce îl întâmpina, la Castelul Windsor, pe generalul Sir Nicholas Carter, șeful Statului Major al Apărării, care se pensionează.

Întâlnirea este prima dintre „îndatoririle ușoare” ale reginei pentru care medicii au dat undă verde, după ce, în urmă cu câteva săptămâni i-au recomandat mai multă odihnă. Deși pentru unii apariția suveranei a însemnat un semn de însănătoșire, alții au observat detalii care îi îngrijorează, acela că Suverana a slăbit foarte tare.

Internauții au remarcat că mâinile reginei și-au schimbat culoarea din octombrie, când a găzduit o recepție pentru summitul global de investiții, și până în prezent potrivit dailystar.co.uk.

„Doamne, a pierdut mult în greutate”, „Mâinile ei sunt vinete”, „Mă bucur să o văd, însă mâinile ei arată îngrozitor…la prima vedere am crezut că are mănuși”, au fost cîteva dintre mesajele fanilor.

Deşi are tot mai multe probleme de sănătate, regina Marii Britanii nu plănuieşte să-i cedeze locul prinţului Charles, care de zeci de ani se pregăteşte să devină rege.

profimedia-0643612176SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Regina a fost nevoită să-şi anuleze prezenţa la o ceremonie oficială la Londra duminică din cauza stării de sănătate. Acesta nu este primul eveniment pe care monarhul în vârstă de 95 de ani l-a anulat în ultimele săptămâni după scurta ei spitalizare de luna trecută. În Marea Britanie, au apărut tot mai multe voci care spun că ar trebui să-i cedeze tronul fiului ei cel mare, Prinţul Charles.

Motivul pentru care regina nu renunță la tron

„Datoria ei este să meargă la astfel de evenimente, iar acum nu poate merge. Să fim sinceri, ea nu îşi poate face treaba”, a declarat luni jurnalistul Kevin Maguire la emisiunea ITV Good Morning Britain.

Dar în realitate, în codurile monarhiei britanice, lucrurile nu sunt atât de simple. Atâta timp cât regina este „sănătoasă din punct de vedere mental” şi capabilă să se întreţină cu liderii mondiali pe probleme politice majore nu sunt motive de îngrijorare.

În mod simbolic, a abdica înseamnă a renunţa la tron. Acest act puternic s-a întâmplat o dată în istoria Coroanei Britanice. În 1936, Edward al VIII-lea a renunţat la coroană după mai puţin de un an de domnie pentru a se putea căsători cu o femeie divorţată.

Cazul a declanşat o criză constituţională. „A fost un moment traumatizant pentru britanici”, spune istoricul David Feutry, iar regina nu vrea să-i pună pe britanici să treacă din nou prin așa ceva.

Citește și:

Dan Puric, despre copilul de etnie romă care i-a schimbat viața: „A venit la mine și mi-a zis…”

„Am observat că nu prea se…”. Ce le-a transmis Adda artistelor Delia și Feli