Președintele Franței a reușit să-și înfurie concetățienii deoarece, aflat în vacanță la mare, acesta a fost fotografiat mergând cu pe Mediterană cu un vehicul care consumă mult mai multă benzină pe kilometru decât o mașină obișnuită. Și asta în timp ce incendiile de pădure fac ravagii în Franța.

EXCLUSIVE: French President Emmanuel Macron riding his jetski during holidays in Fort de Br}gancon, South of FranceSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Mai mult decât atât, luna trecută el i-a rugat pe francezi să facă un „efort de solidaritate” pentru a proteja mediul și aprovizionarea cu energie în timpul războiului din Ucraina.

De asemenea, miniștrilor li s-a spus să elaboreze planuri de „austeritate energetică” în efortul de a reduce consumul cu zece la sută în următorii doi ani.

Emmanuel Macron (44 de ani) care, potrivit presei britanice , este primul din echipa sa care a plecat de la Paris în vacanță, se află la reședința prezidențială de la Fort de Brégançon pentru un sejur de trei săptămâni, împreună cu soția sa, Brigitte (69 de ani).

Conform regulilor de la Elysées, miniștrii trebuie să-și ia pauzele la „o destinație compatibilă cu exercitarea responsabilităților lor”, și să nu plece mai departe de un zbor de două ore de la capitală, în cazul în care este necesară prezența lor urgentă la Paris.

Citește și: Emmanuel Macron, gelos pe soția lui: „Se teme că cineva ar putea să i-o fure”. Detalii inedite din viața cuplului prezidențial

xBrigitte Macron recunoaște că „abia aștepta” să-l vadă la școală pe elevul său, Emmanuel Macron , pe când acesta avea doar 16 ani: „Părea o nebunie”