Ziarele din Regat  amintesc că Michael s-a aflat la tron de două ori, înainte să fie forțat să abdice de comuniști în 1947. El s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani, în Elveția, după o lungă luptă cu boala.

Jurnaliștii de la Daily Mail vorbesc despre ceremonia funerară impresionantă, care i-a emoționat până la lacrimi pe cei prezenți. Pe lângă faptul că  au participat capete încoronate din întreaga Europă și nu numai, mii de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu regelui.  Aceștia subliniază că „România este o republică, dar monarhia nu mai are puteri constituționale, însă românii asociază familia regală cu eleganță și demnitate care le lipsesc politicienilor lor”.

Fostul principe Nicolae, primul Paște fără regele Mihai. Dezvăluiri emoționanteSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Citește și: Kate Middleton a comis-o din nou. A încălcat o regulă a protocolului regal la care prințul William ținea foarte mult

Nicholas Medforth-Mills nu a putut să-și ascundă lacrimile

Cu toate acestea, toți ochii au fost îndreptați și spre Nicholas Medforth-Mills, 32 de ani, la înmormântarea Regelui Mihai I. Cele cinci fete ale regelui, dar și nepotul său Nicolae Medforth-Mills, „căruia i-a fost retras titlul pentru că ar fi avut un copil nerecunoscut”, au stat lângă sicriul acestuia, iar fostul principele nu a reușit să-și ascundă lacrimile. „Azi, România și-a pierdut Regele și unul dintre cei mai mari lideri ai Europei secolului XX, simbol al datoriei față de țara sa. Bunicul meu a fost conducătorul care și-a iubit țara și oamenii ei cu adevărat!  Astăzi, am pierdut cel mai bun prieten, pe bunicul meu, dar mă consider un om norocos pentru că am avut privilegiul să fiu crescut și format de către el, cu datoria față de țară și promisiunea că mereu voi încerca să-l fac mândru de mine. Bunicule, îmi va fi dor de tine și nu voi uita că m-ai învățat despre valori reale, nemuritoare în timp. Odihnește-te în pace!”, a fost mesajul trimis de fostul principe în ziua în care bunicul lui a murit.

Citește și: Fostul Principe Nicolae s-ar fi căsătorit în secret! Dezvăluirea a fost făcută de avocatul său

Este comparat cu prințul Harry

De altfel, publicația Metro amintește că Nicolae a crescut până la vârsta de cinci ani în Londra și a absolvit cursurile Universității din Londra,  Royal Holloway.

În România, Nicolae este foarte iubit  și  apreciat pentru că trăiește simplu printre oameni obișnuiți și arată bine. Unii l-au comparat pe el și pe logodnica lui, Alina-Maria Binder, cu prințul Harry și Meghan Markle”, punctează  publicația Metro.

Medforth-Mills este singurul nepot al regelui Mihai și ar fi fost al treilea moștenitor în ordinea succesiunii la tron,  dacă tronul ar mai fi existat. El a fost împiedicat să îl vadă pe Regele Mihai de mai multe ori, dar familia regală a decis să îi permită să participe la funeralii unde, mai scrie presa britanică.  Mama principelui Nicolae este cea de-a doua fiică a Regelui Mihai, Principesa Elena a României, care s-a căsătorit cu Robin Medforth-Mills, profesor de geografie la Universitatea Durham. Ea l-a criticat, într-un comunicat dat presei, pe fiul său.

Citește și: