Cea de-a XVII-a ediţie a Galei Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat cinematografiei din România, s-a desfășurat marți seara, la TNB, evenimentul fiind prezentat de actriţa şi scenarista Lia Bugnar şi de actorul Marius Manole. Premiile Gopo sunt, în România, echivalentul Premiilor Oscar, așa că vedetele prezente la eveniment au acordat o atenție deosebită ținutelor și accesoriilor.

Ce rochii au purtat vedetele la Premiile Gopo 2023 și cât au costat

Monica Bîrlădeanu și-a făcut apariția pe covorul roșu alături de buna prietenă, Victoria Răileanu, și ambele actrițe au impresionat cu rochiile de seară. De data aceasta, Vichi Răileanu a fost mult mai îndrăzneață decât senzuala Monica și a purtat o rochie roșie cu decolteu abisal. Ambele au ales branduri românești, Ana Radu și Andreea Mărcuță, în cazul Monicăi. FOTOGRAFII: INSTAGRAM

laura-cosoi-gopo-2SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 16

Laura Cosoi a fost ravisantă, ca de fiecare dată. Actrița arată senzațional după trei nașteri și a strălucit la brațul soțului ei, Cosmin Curticăpean. La ediția de anul trecut a Premiilor Gopo, Laura era însărcinată cu Lara și a pășit pe covorul roșu într-o rochie mulată, care i-a evidențiat rotunjimile maternității. Laura a purtat de această dată o ținută all black, semnată Cristina Săvulescu. Sandalele fine și sexy, dar și coafura cu bucle lejere au readus-o pe Laura în zona ei senzuală și feminină.

Cătălina Grama, alias Jojo, a ales o culoare tare pentru gala de la TNB, un ocru care i-a pus în evidență ochii și tenul. Rochia se numește Olimpia, costă 4050 lei și aparține tot unui brand autohton, fondat de Alexandra Valentina Boureanu. Este realizară din din tul metalizat de matase naturală, iar mânecile sunt detașabile. Jojo a fost însoțită de partenerul ei, actorul Paul Ipate.

Dana Rogoz nu a putut trece neobservată, actrița fiind una dintre cele mai constante prezențe pe covorul roșu de la Premiile Gopo. Și de această dată a atras toate blitz-urile, căci rochia roșie, semnată Ana Radu, i-a venit perfect. Rochia midi din tulle cu corset drapat costă 2800 de lei.

Sonia Argint a strălucit într-o rochie semnată Maria Lucia Hohan, care se vinde în magazinul oficial cu 11.790 lei. „Aseară am fost pentru prima dată la Premiile Gopo! Nu, nu m-am apucat de film (încă), dar sunt curioasă să văd ce se mai întâmplă prin alte lumi. Și am avut norocul să fiu invitată la ediția a 17-a, care a fost și una specială din mai multe perspective”, a scris Sonia Argint, pe Facebook.

Premiile Gopo 2023. Nominalizări

La cele 20 de categorii au fost nominalizate 18 lungmetraje, lansate în cinematografe sau pe platforme View on Demand în anul 2022, anunță Agerpres.

Filmul „Metronom”, în regia lui Alexandru Belc, a primit cele mai multe nominalizări, în număr de 11, fiind urmat de peliculele „Imaculat” şi „Oameni de treabă”, fiecare cu câte 10 nominalizări, precum şi de „Miracol” – 9 nominalizări, „Crai Nou” – 8 nominalizări şi „Pentru mine tu eşti Ceauşescu” şi „Spioni de ocazie” – câte 5 nominalizări.

În cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj au intrat peliculele: „Crai Nou” (regia Alina Grigore), „Imaculat” (regia Monica Stan, George Chiper-Lillemark), „Metronom” (regia Alexandru Belc), „Miracol” (regia Bogdan George Apetri), „Oameni de treabă” (regia Paul Negoescu) şi „Pentru mine tu eşti Ceauşescu” (regia Sebastian Mihăilescu).

Cineaştii Alina Grigore („Crai Nou”), Monica Stan şi George Chiper-Lillemark („Imaculat”), Alexandru Belc („Metronom”), Bogdan George Apetri („Miracol”) şi Paul Negoescu („Oameni de treabă”) au fost nominalizaţi la categoria Cea mai bună regie.

Pentru trofeul la categoria Cea mai bună actriţă într-un rol principal concurează Andreea Grămoşteanu („#dogpoopgirl”), Mălina Manovici („Balaur”), Ana Dumitraşcu („Imaculat”), Mara Bugarin („Metronom”) şi Ioana Bugarin („Miracol”), în timp ce dintre actorii Mircea Postelnicu („Crai Nou”), Şerban Lazarovici („Metronom”), Emanuel Pârvu („Miracol”), Iulian Postelnicu („Oameni de treabă„), Bogdan Dumitrache („Om câine”) va fi ales câştigătorul la categoria Cel mai bun actor într-un rol principal, arată premiilegopo.ro, unde poate fi citită lista completă a nominalizărilor.

Peste 650 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti au fost invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor Gopo 2023, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de firma de audit şi consultanţă PwC România, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat încă din 2011.

Mircea Andreescu, actor cunoscut pentru rolurile din filme precum „A fost sau n-a fost” sau „După 40 de Zile”, va fi distins cu Premiul pentru Întreaga Carieră. Monteurii de film Melania Oproiu, Nita Chivulescu şi Mircea Ciocâltei vor fi recompensaţi cu Premiul Special, pentru contribuţia lor la realizarea unora dintre cele mai importante producţii de film ale României.

Câștigători Premiile Gopo 2023

Premiile acordate în cadrul galei Premiilor Gopo 2023 sunt:

 • Premiul publicului (pentru filmul românesc cu cel mai mare succes la box office): „Teambuilding” regia Matei Dima, Cosmin Nedelcu şi Alex Coteţ;
 • Premiul pentru cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură: Irina Ianciuş şi Marie-Pierre Hattabi pentru filmul „Metronom”;
 • Premiul pentru cele mai bune decoruri: Bogdan Ionescu pentru filmul „Metronom”;
 • Premiul pentru cel mai bun sunet: Sebastian Zsemlye pentru filmul „Spioni de ocazie”;
 • Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj: „Vreau să sparg sera”, regia Teona Galgoţiu;
 • Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de animaţie: „Viaţă de clovn” regia Ioachim Stroe;
 • Premiul „Tânără speranţă”: Ioana Chiţu, pentru rolul Irina din filmul „Crai Nou”;
 • Premiul pentru cele mai bune costume: Ioana Covalcic, pentru filmul „Metronom”;
 • Premiul pentru cel mai bun film de debut: „Imaculat”, regia Monica Stan, George Chiper-Lillemark;
 • Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar: Ofelia Popii, pentru rolul Nicoleta în filmul „Om Câine”;
 • Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar: Vasile Muraru, pentru rolul Primarul Costică din filmul „Oameni de treabă”;
 • Premiul pentru cel mai bun montaj: Eugen Kelemen, pentru filmul „Oameni de treabă”;
 • Premiul pentru cel mai bun film documentar: „Spioni de ocazie”, regia Oana Bujgoi Giurgiu, producător: Tudor Giurgiu (Libra Film Productions);
 • Premiul pentru cel mai bun film european: „Vortex” regia Gaspar Noe, coproducţie Franţa, Belgia, Monaco (distribuitor: Independenţa Film);
 • Premiul pentru cea mai bună muzică originală: Alexander Bălănescu şi Ada Milea, pentru filmul „Insula”;
 • Premiul pentru cea mai bună imagine: Tudor Vladimir Panduru, pentru filmul „Metronom”;
 • Premiul pentru cel mai bun scenariu: Radu Romaniuc şi Oana Tudor, pentru filmul „Oameni de treabă”;
 • Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal: Andreea Grămoşteanu, pentru rolul Alina Moga din filmul „Dog Poop Girl”;
 • Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal: Iulian Postelnicu, pentru rolul Ilie din filmul „Oameni de treabă”;
 • Premiul pentru cel mai bun regizor: Paul Negoescu, pentru filmul „Oameni de treabă”;
 • Premiul pentru cel mai bun film: „Oameni de treabă”, regia Paul Negoescu.

Citește și: Laura Cosoi și rochia mulată care a atras toate privirile la Gopo. Actrița e în ultima lună de sarcină

Citește și: Mariana Mihuț și Rodica Mandache, lecție de stil la 79 de ani! Actrițele au strălucit la Gopo 2022