Ca în fiecare an, Andreea Esca marchează ziua mamei ei și public, pe rețele sociale, dorind să le arate tuturor ce femeie strașnică e Lucia Esca. Pe 7 iunie 2022, mama Andreei Esca a împlinit 81 de ani, vârstă pe care o poartă, însă, doar în buletin. Pe chip, în suflet și în atitudine nu se văd anii aceștia.

„Nu țineai pasul cu ea. La mulți ani, mama!”, a scris Andreea Esca pe Instagram, în dreptul unor imagini desprinse parcă din revista Paris Match, anii ’70. Doamna Lucia Esca apare tolănită pe un motor, în costum de baie, privind senzual aparatul foto, cu o atitudine care ar face-o invidioasă și pe Brigitte Bardot. Însă mama Andreei Esca nu e nici pe departe actriță sau fotomodel, ci și-a dedicat toată viața semenilor, căci a fost asistentă medicală. Și-ar fi dorit, însă, să activeze în domeniul artistic.

”Dar eu ştiu că aşa trebuia să fie, pentru ca mii de oameni bolnavi de cancer să fie îngrijiţi de un om cald, bun, mereu vesel şi de o empatie deosebită. Mama intra în saloane cu zâmbetul pe buze, îi distra cât putea pe pacienţii ei atât de amărâţi de boală şi le făcea cafea. Da, există şi asistente medicale ca mama”, scria Andreea Esca, pe Facebook.

andreea-esca-mama-1-1SeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 12

Andreea Esca: „Nu a avut voie să își urmeze pasiunea”

„Ar fi vrut să fie actriță și cred că i-ar fi reușit de minune (de altfel, toți Gemenii ar trebui să fie pe o scenă), dar pentru că tatăl ei a fost deținut politic, nu a avut voie să-și urmeze pasiunea. Foștii mei colegi de școală mă întreabă și acum ce face mama mea mișto și își amintesc cu plăcere ce mâncare bună ne făcea când veneau la mine în vizită și cât de elegantă era ea, la ședințele cu părinții.

Ce nu știau ei era că așa era mereu. Și în sala de operație, stătea și câte opt ore în picioare, pe tocuri. Nu era niciodată necoafată, nevopsită, nemachiată. Când adormea fără să se demachieze, îmi zicea: La 60 de ani avea 49 de kg și alerga cu Alexia în brațe, de nu te țineai dupa ea”, a povestit Andreea Esca, într-un editorial pentru alistmagazine.ro„.

Citește și: Andreea Esca și-a sărbătorit tatăl. Ce urare i-a transmis vedeta și cum îl alintă pe părintele ei. Se ține foarte bine la cei 83 de ani!

Citește și:Tudor Chirilă, petrecere boemă de ziua lui, la pensiunea Andreei Esca, de la Porumbacu